O-STA

Čezmejna plačilna platforma Western Uniona povezuje uporabnike z milijardo bančnih računov

SAN FRANCISCO - (BUSINESS WIRE) - družba Western Union, vodilna na področju storitev pošiljanja denarja po svetu, je danes obvestila, da je njihova mreža za nakazila, ki omogoča čezmejna denarna nakazila na bančne račune, dosegla nov mejnik, saj trenutno povezuje uporabnike z več kot milijardo bančnih računov.

"Western Union je vodilna družba na področju storitev pošiljanja denarja po svetu prek mreže poslovalnic, bankomatov in spletnih storitev. Dodatna možnost nakazovanja na več kot milijardo bančnih računov daje uporabnikom neprimerljivo izbiro pri pošiljanju denarja prek Western Uniona," je dejal predsednik in izvršni direktor Western Uniona Hikmet Ersek.

"Mreža za nakazila predstavlja naravni razvoj naše čezmejne plačilne storitve in vsestranske strategije, da dosežemo nove tehnološko podkovane uporabnike z bančnimi računi. Western Union aktivno stremi k digitalnim inovacijam, širjenju možnosti nakazil za uporabnike in pospeševanju finančne vključenosti hitrorastočih trgov," je dodal Ersek.

Uporabnik lahko hitro in učinkovito pošlje denar v obliki gotovine, z debetno ali kreditno kartico na naslovnikov račun s spletne strani www.westernunion.com prek računalnika ali mobilnih naprav, kjer je to omogočeno. Uporabniki lahko sredstva v obliki gotovine pošljejo tudi na račun s poslovalnic Western Uniona.

Čezmejna plačilna platforma Western Union je vodilna rešitev v finančni tehnologiji. Dopolnjujejo jo najnovejša spletna platforma, visoko ocenjene mobilne aplikacije, kot tudi rešitve za vplačila in izplačila ter sistem za valutno zamenjavo, ki omogočajo uporabnikom dostop do mobilnih denarnic in milijarde bančnih računov.

Infrastruktura Western Uniona za regulativo, skladnost in preprečevanje pranja denarja uporablja najsodobnejšo tehnologijo Hadoop za upravljanje z velikimi podatki, pospešuje in poenostavlja pošiljanje denarja med 500.000 poslovalnicami v 200 državah in območjih, več kot 100.000 bankomati, trafikami in po spletu v 33 državah.

*Razpoložljivost storitve in sredstev je odvisna od različnih dejavnikov, vključno z izbiro storitve, izbiro možnosti pri kasnejši dostavi, posebnimi pogoji vsake storitve, višino zneska pri pošiljanju, državo naslovnika, razpoložljivostjo valute, vprašanji regulative in zaščite potrošnika, identifikacijskimi zahtevami, dostavnimi omejitvami, delovnim časom poslovalnic in časovnimi razlikami (skupaj obravnavano kot "Omejitve").

O družbi Western Union

Družba Western Union (NYSE: WU) je vodilna družba na področju storitev pošiljanja denarja po svetu. Skupaj s hčerinskimi družbami Vigo, Orlandi Valuta, Pago Facil in Western Union Business Solutions nudi strankam in podjetjem hitro, zanesljivo in praktično pošiljanje ter prejemanje denarja po svetu kot tudi pošiljanje plačil in kupovanje denarnih nakaznic. Na dan 30. septembra 2015 storitve Western Union, Vigo in Orlandi Valuta delujejo prek mreže okoli 500.000 poslovalnic v 200 državah in območjih ter 100.000 bankomatov in kioskov. Vključujejo možnost pošiljanja denarja več sto milijonom računom. Leta 2014 je družba Western Union opravila 255 milijonov nakazil med fizičnimi osebami po svetu, vrednost prenesenih glavnic je znašala 85 milijard dolarjev, med podjetji pa je izvedla 484 milijonov nakazil. Dodatne informacije so na voljo na spletni strani www.westernunion.com.

WU-F
WU-G

Kontakti

Western Union


Mediji:
Dan Diaz, +1-720-332-5564
daniel.diaz@WesternUnion.com

ali


Vlagatelji:
Mike Salop, +1-720-332-8276
mike.salop@WesternUnion.com

Vir: Western Union

To sporočilo za javnost je v izvornem jeziku na voljo na: http://www.businesswire.com/news/home/20160120005585/en/