O-STA

Western Union in Viber bosta nudila možnost čezmejnega nakazovanja denarja

Platforma WU® ConnectSM še naprej raste in se širi; Viberjevim uporabnikom bo ponudil možnost pošiljanja denarja v več kot 200 držav in teritorijev po vsem svetu

SAN FRANCISCO, ZDA - (BUSINESS WIRE) - Western Union Company (NYSE: WU), eno vodilnih podjetij na področju globalnih plačilnih storitev, in Viber, eno vodilnih mobilnih aplikacij za pošiljanje sporočil, ki ima več kot 664 milijonov edinstvenih uporabnikov po vsem svetu, sta danes napovedala dogovor o hitrem in enostavnem pošiljanju denarja prijateljem in družinskim članom kjerkoli po svetu preko aplikacije Viber.

Skupni projekt Western Uniona in Viberja bo slonel na prednostih nedavno ustvarjene platforme WU® ConnectSM in se bo osredotočal na tri ključna področja:

- Pošiljanje denarja po svetu: Na tej prvi stopnji bodo uporabniki Viberja v ZDA lahko pošiljali do 499 ameriških dolarjev, ki jih bodo naslovniki lahko dvignili na več kot 500,000 predstavništvih Western Union® v več kot 200 državah in teritorijih.
- Izkušnja za uporabnike aplikacije za sporočanje: Western Union in Viber sta ustvarila izkušnjo nakazovanja denarja, ki se začne in konča v sporočilu Viber.
- Integrirane rešitve: Rešitev uporablja robustno tehnologijo, pretvorbo valut, upravljanje s podatki, kot tudi infrastrukturo, ki omogoča zakonsko ustreznost, skladnost s predpisi in preprečuje pranje denarja, za hitro in efektivno nakazovanje denarja po skorajda vsem svetu.

"S tem sodelovanjem z Viberjem nadaljujemo pozitiven trend povečevanja števila načinov, na katere usmerjamo denar v našo globalno in čezmejno FinTech platformo in širimo svojo digitalno mrežo, ki sloni na vseh možnih kanalih," je dejal Hikmet Ersek, direktor in predsednik uprave Western Union.

"Naši uporabniki že uporabljajo Viber, da ohranjajo stike s prijatelji in sorodniki in možnost pošiljanja denarja ljubljenim preko te aplikacije je naraven naslednji korak," je dejal Michael Schmilov, vodja operacij pri Viberju. "Viberjevo sodelovanje z Western Union je naš prvi korak v tej smeri, saj našim uporabnikom zagotavlja nov način hitrega in priročnega pošiljanja denarja prijateljem in sorodnikom."

Nova inovativna platforma WU Connect, ki so jo zagnali leta 2015 in temelji na uporabniškem vmesniku, tretjim digitalnim platformam omogoča integracijo z Western Union za brezhibna in integrirana globalna denarna nakazila. Uporabniki lahko uživajo v svoji najljubši družabni ali sporočilni aplikaciji in ob tem pošiljajo denar neposredno iz te aplikacije. Nakazilo bi lahko financirali z uporabo debitne kartice, kreditne kartice ali bančnega računa in tako enostavno nakazali sredstva kateremukoli zastopniku Western Uniona na svetu, v mobilno denarnico ali bančni račun, če je to možno.

"Platforma WU Connect nudi možnost za ustvarjanje bolj pomenljivih in vključujočih razmerij za uporabnike tretjih digitalnih platform. Gre za obojestransko zadovoljstvo Western Uniona in podjetij s katerimi delamo," je dejal David Thompson, izvršni podpredsednik in izvršni direktor za IT pri Western Union. "Navdušeni smo nad integracijo platforme WU Connect v Viberjeve storitve sporočanja in se veselimo povečanih zmožnosti v prihodnosti."

Za več informacij o platformi WU Connect ali integracijskih zmožnostih, prosimo pošljite elektronsko pošto ekipi WU Connect za razvoj poslovnih storitev na naslov WUConnect@wu.com.

O Western Union

Western Union Company (NYSE: WU) je vodilna družba na področju storitev pošiljanja denarja po svetu. Skupaj s hčerinskimi družbami Vigo, Orlandi Valuta, Pago Facil in Western Union Business Solutions nudi strankam in podjetjem hitro, zanesljivo in praktično pošiljanje ter prejemanje denarja po svetu kot tudi pošiljanje plačil in kupovanje denarnih nakaznic. Od 30. septembra 2015 storitve Western Union, Vigo in Orlandi Valuta delujejo prek mreže okoli 500.000 poslovalnic v 200 državah in območjih ter 100.000 bankomatov in kioskov. Vključujejo možnost pošiljanja denarja več sto milijonom računom. Leta 2014 je družba Western Union opravila 255 milijonov nakazil med fizičnimi osebami po svetu, vrednost prenesenih glavnic je znašala 85 milijard dolarjev, med podjetji pa je izvedla 484 milijonov nakazil. Dodatne informacije so na voljo na spletni strani www.westernunion.com.

O podjetju Viber

Viber je eno vodilnih podjetij za pošiljanje sporočil, glasovne in video storitve, ki omogočajo povezovanje med ljudmi po vsem svetu. Svobodno. Uporabniki lahko brezplačno pošiljajo tekstovna sporočila, zabavne nalepke, fotografije, videe ali čačke, delijo svojo lokacijo, opravljajo HD klice in uporabljajo Push-To-Talk. Z uporabo Viber Out lahko uporabniki opravljajo nizko cenovne klice na katerokoli telefonsko številko po svetu. Viber je na voljo za telefone in tablice z operacijskima sistemoma iPhone® in Android™, za Windows Phone, BlackBerry®, Blackberry® 10, Windows®, Windows 8®, Mac, Linux in Symbian naprave, preko 3G/4G ali WiFi povezav. Z več kot 664 milijoni edinstvenih uporabnikov v 193 državah Viber neprenehoma uvaja inovacije z uvajanjem novih platform in dodajanjem zabavnih novih možnosti kot je Public Chats. Viber je del skupine Rakuten Group.

WU-F

WU-G

Izvirno sporočilo za javnost si lahko ogledate na businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20160204005488/en/

Stiki

Western Union Global
Brad Jones, +1-720-332-1262
bradley.jones@westernunion.com

ali

Viber Global
Charlotte Panther
charlottep@viber.com

ali

Viber US
Kate Licht
katel@viber.com

Vir: Western Union