O-STA

Grafike Nataše Mirtič v Savinovem likovnem salonu v Žalcu

ZKŠT Žalec vabi na odprtje razstave likovnih del častne predsednice 17. bienala otroške grafike Žalec mag. umetnosti NATAŠE MIRTIČ, grafične specialistke, ki bo v četrtek, 8. oktobra 2015, ob 19. uri v Savinovem likovnem salonu v Žalcu.

O razstavi in grafičnem ustvarjanju umetnice bo spregovorila mag. Alenka Domjan. V kulturnem programu bodo nastopili klarinetisti - učenci Glasbene šole Risto Savin Žalec: Klemen Kodrun, Jakob Ašenberger in Maks Medved (mentor mag. art. Edvard Rebernik). Razstavo bo odprl župan Občine Žalec gospod Janko Kos.

Nataša Mirtič, rojena leta 1973 v Novem mestu, je leta 1997 na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani diplomirala na oddelku za slikarstvo pri profesorju Andreju Jemcu. Leta 2001 je končala tudi magistrski študij grafike pri profesorju Lojzetu Logarju. Doslej je sodelovala na več izborih slovenske grafike doma in v tujini. Za svoje delo je prejela več nagrad. Od leta 2000 je članica ZDSLU. Kot svobodna umetnica živi in ustvarja v Novem mestu. Natašina kratka refleksija o načinu njenega grafičnega dela: "Delo je počasno. Umakneš se v atelje, na pol meditiraš. Za slikarstvo sem malo neučakana in zelo samokritična. Nikoli nisem znala potrpežljivo čakati, da bi v slikarstvu prišla do razvoja likovnega jezika. Pri grafiki pa moraš zelo sistematično razmišljati. Še vedno te lahko kaj preseneti in tudi takoj ne moreš ukrepati, popraviti kot na primer pri slikarstvu. Velikokrat moraš premisliti ter odložiti matrico in šele po več mesecih ali tudi letu ugotoviti, kaj manjka. Slikarstvo te hitro zapelje."

Razstava bo na ogled do 30. oktobra 2015.

Več na: www.zkst-zalec.si