O-STA

Mediteranska prehrana - hrana za zdravje

Tudi Slovenija je domovina mediteranske prehrane. Slovenci tako kot ostali evropejci vedno bolj postajamo pozorni na to kaj je na našem krožniku in katera vrsta prehrane nam omogoča ohranjati zdravje ter preprečevati degenerativne bolezni na stara leta. Na to temo bo v Portorožu, 16. in 17. oktobra, prav na Svetovni dan hrane, organizirana konferenca "Mediteranska hrana in prehrana".

Kar 30 priznanih predavateljev iz mediteranskih dežel bo predstavilo zadnja spoznanja o pozitivnih učinkih mediteranske prehrane na zdravje ljudi. Strokovnjaki bodo predavali o številnih zanimivih tematikah, med drugim se bodo dotaknili vloge oljke, kisa in kave v mediteranski prehrani in odprli debato o sredozemskem kmetijstvu ter sredozemski hrani. Med drugim bo beseda tekla o turizmu na podeželju in mediteranski prehrani, odvili pa se bosta tudi dve okrogli mizi.

Na svetovni dan hrane bo udeležence pričakala večerna izkušnja mediteranske kulinarične kulture. Pri organizaciji dogodka poleg Fakultete za vede o zdravju in Rotary kluba sodeluje tudi portoroški resort LifeClass, kjer dajejo velik poudarek razvoju zdrave mediteranske prehrane za zaustavljanje procesov staranja. Dogodek bo tako potekal v kongresnem centru LifeClass v Portorožu.

Več o konferenci in možnostih udeležbe si lahko preberete na spletni strani:

http://www.mediterraneandietcongress.com/si/