O-STA

Uspešen Teden restavracij

Veganski meni, ki je sicer prava redkost
Sladka pregreha za vegane
Okusen ribji meni
Mnoge obiskovalce je navdušil mesni meni
Mesni meni je postregel z okusnim izborom
Mesne dobrote Istrian bistro & Tapas bara

Teden restavracij je to jesen potekal med 12. in 21. oktobrom in je tradicionalno privabil na tisoče gurmanov, dobrojedcev, sladokuscev, torej vse, ki jim je skupno to, da radi dobro jejo. Seveda po sprejemljivih cenah.

Hoteli LifeClass Portorož so tudi letošnjo jesen gostili nacionalni kulinarični projekt, saj so v Istrian bistro & Tapas baru pripravili kar tri menije. Poleg mesnega in ribjega še veganskega, ki je med tovrstnimi meniji prava redkost. Chéf Borut Jakič je poskrbel, da so jedi sestavljale pretežno lokalno pridelane sestavine, med katerimi so prevladovale sezonske: buča, gobe, hruške in jesenske začimbe. Pozdrav iz kuhinje je bil letos še bolj izviren, saj je vseboval domačo presno pašteto, korenček in motovilec, celoten meni, ki je sledil, pa je temeljil na načelu ˝manj je več˝. Preprosta priprava živil, izvirni okusi, strukture in barve ter zdravo oljčno olje hišnega oljkarja Lisjaka so bili rdeča nit letošnjega jesenskega menija.

600 menijev

Da je bila odločitev dobra, so povedali gostje sami, saj je bila zasedenost nad pričakovanji. V tednu restavracij so v Istrian bistro & Tapas baru postregli 600 radovednežev, ki so bili večinoma slovenski gostje. Navdušeni so bili predvsem nad vsebino menijev in postrežbo, nad pričakovanji pa je bilo tudi veliko zanimanje za sladice izven menija. Letošnja jesenska umetnina, kakijeva zmrzlina s svojim pristnim okusom svežih istrskih kakijev, kandiranimi žižolami, pistacijevim krokantom, volčjim jabolkom in toplo čokoladno omako, še vedno zbuja skomine na gurmansko doživetje te jeseni. Če ste morda jesenski Teden restavracij zamudili, lahko zamujeno nadoknadite. Obiščite Istrian bistro & Tapas bar in preizkusite tradicionalne istrske jedi ali pa se pustite zapeljati sladkim dobrotam izpod rok slaščičarske delavnice Café Centrala.