O-STA

Veleposlanik Združenih držav Amerike obiskal Velenje

Velenje, 28. oktober 2015 - Včeraj popoldne je župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič s sodelavci v mestni hiši sprejel veleposlanika Združenih držav Amerike v Republiki Sloveniji Brenta R. Hartleya. Njegovo ekscelenco so spremljali sodelavci ameriškega veleposlaništva - vodja Politično-gospodarskega oddelka Elisabeth Mader, svetovalec za gospodarstvo Matjaž Kavčič, namestnik vodje Oddelka za odnose z javnostmi Izaak Martin in svetovalka za odnose z mediji Špela Horjak.

Veleposlanik Združenih držav Amerike je pred sprejemom v občinski upravi obiskal Muzej premogovništva Slovenije, Visoko šolo za varstvo okolja Velenje in podjetje Gorenje.

Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič je njegovi ekscelenci zaželel dobrodošlico v Velenju. V nadaljevanju sprejema pa je direktor uprave mag. Iztok Mori podrobneje predstavil mestno občino Velenje, njene značilnosti, prednosti in priložnosti.

Veleposlanik Združenih držav Amerike Brenta R. Hartleya se je županu Mestne občine Velenje Bojanu Kontiču zahvalil za sprejem in povedal, da v svojem mandatu želi okrepiti sodelovanje med Slovenijo in Združenimi državami Amerike. Še posebej je izpostavil velik pomen poenotenja standardov z Evropo, kar bi olajšalo tudi trgovsko menjavo. Povedal je, da bodo njegove prioritete delovanja na področjih varnosti in gospodarstva ter promocija Združenih držav Amerike v Sloveniji.

Tudi župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič se je strinjal z veleposlanikom, da so predstavljena področja izrednega pomena tudi za Velenje. Varnost se po njegovem mnenju uvršča na prvo mesto. Povedal je, da smo v preteklosti iskali partnerje predvsem na področju šolstva, izobraževanja in športa, da pa vedno bolj pogosto iščemo možnosti povezovanja na gospodarskem in ekonomskem področju. Prav zato je župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič njegovi ekscelenci predlagal, da v prihodnosti organiziramo še kakšno srečanje, v okviru katerega bi lahko podrobneje predstavili možnosti za sodelovanje.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje