O-STA

S humanitarno akcijo za pomoč beguncem nadaljujemo

Velenje, 28. november 2015 - Kot ena prvih občin je Mestna občina Velenje na pobudo župana Mestne občine Velenje Bojana Kontiča že septembra začela s humanitarno akcijo zbiranja pomoči za begunce skupaj z Območnim združenjem Rdečega križa Velenje. Ker je v zadnjem tednu meje naše države prestopilo večje število beguncev, nadaljujemo z nudenjem pomoči zanje.

Na včerajšnji seji je župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič seznanil svetnike in svetnice, da smo iz občinskega proračuna namenili 10 tisoč evrov za nakup nujne opreme, hrane in ostalih pripomočkov, ki jih begunci potrebujejo v zbirnih centrih. Polovico zneska bomo nakazali Škofijski Karitas Celje, polovico pa območnemu združenju Rdečega križa Velenje za izvajanje programov pomoči za begunce. Nekaj dodatnih sredstev bomo namenili tudi za nakup najnujnejših zdravil in medicinskih pripomočkov. Ta smo včeraj že dostavili v nastanitveni center beguncev v Celje.

Občanke in občani lahko darujejo najnujnejše življenjske potrebščine, kot so odeje, spalne vreče, ležalne podloge, osnovne higienske potrebščine (zobna ščetka, zobna pasta, damski vložki, otroške plenice, higienski robčki), vodo v plastenkah, živila v konzervah. Zaradi vedno hladnejših vremenskih razmer, smo začeli tudi z zbiranjem toplih oblačil (spodnje perilo, nogavice, športna oblačila, oblačila za otroke in dojenčke) in obutve za otroke ter odrasle.

Zbiranje pomoči poteka na Kopališki cesti 3 v Velenju (Dom borcev in mladine) vsak četrtek in petek, med 12. in 17. uro.

Zbrano bomo čim prej poslali v Zbirni center v Celje, kjer begunci pomoč najbolj potrebujejo. Včeraj smo v Celje že dostavili 276 kilogramov oblačil.

Za pomoč in podporo se vam iskreno zahvaljujemo.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Mestna občina Velenje

Kabinet župana


Mag. Maša Kočevar

Služba za odnose z javnostmi

T: 03/8961 546 F: 03/8961 654

www.velenje.si


Humanitarna 2015-11 LCD MOV 1080x1050.jpg