O-STA

Krasni novi svet v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi

Danes ob 17:00 bomo otvorili novo podobo galerije na prostem: v novi razstavi TAM-TAMove Ulične galerije na Vegovi v Ljubljani nam bo Sunčan P. Stone predstavil Krasni novi svet, kot ga vidi skozi svoj fotoaparat.

Sunčan P. Stone je umetnik, ki je predan fotografiji in se najraje osredotoča na vse, kar je povezano s človeško kreativnostjo. Prav lahko se je že zgodilo, da ste ga srečali na koncertih, razstavah, gledaliških in plesnih predstavah, saj rad ujame tovrstne utrinke dogajanja. Umetnik, ki se sicer ukvarja s prevajanjem, večinoma znanstvenih in tudi literarnih del, se občasno rad poglobi v svoj notranji svet. Zanese pa ga tudi svet, ki ga obkroža - in nad njim ni preveč navdušen - ter s svojim delom reflektira občutke in poglede, ki jih doživlja v eni in drugi dimenziji.

V TAM-TAMovi Ulični galeriji bo ustvaril Krasni novi svet - o tem, kaj lahko pričakujemo, pravi: "Ljudje bežijo. Ljudje želijo od tod. Ljudje želijo pobegniti iz sveta, ki jih obkroža. Nekateri bežijo iz vojn, drugi iz revščine, zopet tretji pa iz represivnih političnih sistemov. Nekateri bežijo pred samim seboj. Nekaterim uspe, večini ne ...".

Sunčan P. Stone je svoje fotografije že razstavljal na več kot tridesetih samostojnih in skupinskih razstavah v Avstraliji, Avstriji, Belgiji, Sloveniji in Veliki Britaniji, poleg tega pa sodeloval tudi v umetniških projektih, ki so bili predstavljeni na Hrvaškem, v Italiji, Južni Koreji, Makedoniji in v Veliki Britaniji. Rojen je bil leta 1971 v Londonu, na Filozofski fakulteti v Ljubljani pa je študiral sociologijo kulture in umetnostne zgodovine. Več o umetnikovem delu je na voljo na spletnem mestu http://suncandaily.blogspot.si/.