O-STA

Na Donatorski večer po Plaktivat

Če ste med tistimi, ki že dlje časa želijo kupiti enega od zmagovalnih TAM-TAMovih Plaktivatov, potem bo danes pravi dan, da se odpravite v Mestno galerijo Ljubljana. Tam bo med 18. in 21. uro namreč potekal Donatorski večer za pomoč beguncem, ki so se mu pridružili številni slovenski ustvarjalci.

"Ker vedno radi podpremo dobre ideje in se hkrati zavedamo problematike mejne politike, bomo danes na donatorskem večeru tudi mi." pravi direktor družbe TAM-TAM in pobudnik projekta Plaktivat, Tomaž Drozg. Dodaja, da bodo za nakup ponudili zmagovalna avtorska dela, ki so nastala v okviru njihovega družbeno-odgovornega projekta Plaktivat. Prav zadnji razpis, ki se je zaključil pred kratkim, postavlja v središče razmislek o našem odnosu do migrantov, ideja pa je zaživela na mestnih plakatih po celi Sloveniji. Sicer pa je natečaj v preteklosti opozarjal na beg možganov, se dotaknil prirasta v gasilskih organizacijah po Sloveniji, z Jokicostokico, Tožibabo in Špeckahlo izpostavil problematiko nasilja med mladostniki, opozoril na pomen hiše Hospic in problem spletne zasvojenosti. Torej, kateri aktivator kolektivne zavesti bo vaš?

Sicer pa bodo na dogodku naprodaj izdelki več kot sedemdeset vrhunskih slovenskih oblikovalcev in ilustratorjev, celoten izkupiček od prodaje pa bo namenjen organizaciji Slovenska filantropija za pomoč beguncem. Obiskovalcem bodo na voljo plakati, grafike, knjige, katalogi, monografije, risbe, majice, zgoščenke in druga avtorska dela. Vrednost izdelkov bo znašala od pet do petdeset evrov. Projekt se bo odvil na pobudo oblikovalcev Teje Kleč (Teja Ideja) in Ajdina Bašića.