O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Na Gorici poskusno uvajanje nove parkirne modre cone D

Velenje, 19. november - V ponedeljek, 23. novembra 2015, bo začela poskusno obratovati nova parkirna modra cona D v naselju Gorica, ki bo obratovala 24 ur na dan, vse dni v letu.

Z novim letom bodo vsi stanovalci v coni D upravičeni do dveh abonmajev za parkiranje (enako kot stanovalci ostalih modrih con v občini), cena prvega abonmaja bo 8 evrov, drugega pa 30 evrov. Stanovalci morajo imeti abonmaje nameščene tako, da bodo v celoti vidni skozi sprednje vetrobransko steklo.

Ostali bodo za parkiranje v modri coni D morali s plačilom na parkomatu odšteti 40 centov. Brezplačno bo možno parkirati za dve uri med tednom, ob vikendih pa za 4 ure.

Parkirna mesta za invalide so brezplačna in označena z rumeno barvo.

Stanovalce tudi pozivamo, da koristijo novo garažno hišo, v kateri je na voljo 660 novih parkirnih mest. 440 parkirnih mest v 2. in 3. etaži je v celoti namenjenih za prebivalce Krajevne skupnosti Gorica in njihove obiskovalce. Do konca leta je parkiranje v tej garažni hiši na voljo brezplačno.

Z novim letom bodo občanke in občani za parkiranje v garažni hiši na Gorici lahko kupili letne ali mesečne karte. Kot novost bodo na voljo tudi zlate parkirne karte, s katero bo lahko imetnik parkiral v vseh modrih conah in garažnih hišah v mestu Velenje.

V primeru interesa stanovalcev bomo v garažni hiši na Gorici omogočili parkiranje tudi za motorna kolesa.

Vse stanovalce naselja Gorica prosimo za razumevanje!