O-STA

Reanimacija v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi

Aleksander Petric je umetnik številnih talentov. Poznamo ga kot odličnega snemalca, režiserja, montažerja, direktorja fotografije glasbenih videov in tudi slovenskega celovečerca (Norega se metek ogne). Nenazadnje pa je novembrski rezident TAM-TAMove ulične galerije na Vegovi tudi izvrsten fotograf.

'Reanimacija' je naslov umetnikove serije fotografij, ki si jih bomo v ljubljanski galeriji na prostem prvič lahko ogledali na otvoritvi, ki bo v petek, 27. novembra, ob 17-ih.

Kot nam je povedal, bo razstava predvsem opomnik na življenje. V sebi vsak večkrat umre, pa naj bo to čustveno, mentalno ali psihično, vendar se vedno znova poberemo. Umetniku je v kritičnih situacijah prav fotografija tista točka, ki ga spodbudi in žene naprej. Motivi, ki si jih bomo lahko ogledali v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi so nastali na reki Sori, nekega letošnjega poletnega dne.

Aleksander jemlje fotografiranje kot magijo risanja s svetlobo, predanost fotografiji pa lahko opazimo tudi v dejstvu, da zadnji dve leti ni minil dan, ko ne bi posnel vsaj ene fotografije. In verjeli ali ne, prav vsake, ki jo je naredil v tem času, se spomni. Včasih je v objektiv lovil temne, črne, grde stvari, danes pa fotografira le lepe in svetle prizore. Glede na to, da se s fotografijo ukvarja že 20 let, lahko pričakujemo še enega od presežkov umetniške intervencije na prostem.