O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Tradicionalni slovenski zajtrk tudi v Velenju

Velenje, 19. november 2015 - Mestna občina Velenje se je tudi letos pridružila projektu tradicionalni slovenski zajtrk. Kot leta doslej, tudi tokrat v projektu sodelujejo vse velenjske osnovne šole in vse enote Vrtca Velenje.

Jutri, 20. novembra 2015, bodo tako v velenjskih vrtcih in osnovnih šolah za zajtrk oziroma malico postregli tradicionalno slovensko hrano, učitelji in vzgojitelji pa bodo otrokom na različne načine predstavili pomen zdravega prehranjevanja ter čebel in medu. Pogovarjali se bodo še o načinih kmetovanja, o izvoru in oznakah živil, pripravili različne delavnice in prebirali zgodbe in pesmi, povezane z zdravo hrano

Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič bo jutri, 20. novembra, ob 7.45 najprej obiskal otroke Vrtca Velenje, ki gostujejo na Osnovni šoli Gorica (dva oddelka otrok), ob 8. uri pa se bo na zajtrku pridružil učencem v jedilnici Osnovne šole Gorica.

Projekt tradicionalni slovenski zajtrk bo tudi v prihodnje potekal tretji petek v novembru, ki ga je Vlada Republike Slovenije na seji 11. oktobra 2012 razglasila za dan slovenske hrane.

Prijazno vabljeni, da se tradicionalnega slovenskega zajtrka udeležite tudi predstavniki medijev!