O-STA

Vrh zdravstvenega sektorja navdušil investitorje za kitajski zdravstveni sektor z rastjo v dvomestnih številkah

4. 2. 2016 07:00 UTC

Šanghaj, Kitajska--(BUSINESS WIRE)-- Poleti leta 2015 se je v enem dnevu rekordno število strokovnjakov, več kot 170.000, zgrnilo v Šanghaj zaradi dogodka samo s področja zdravstvenega sektorja. Šlo je za ogromen poslovni dogodek, ki je združeval najpomembnejše zdravstvene in farmacevtske dogodke na Kitajskem, Vrh zdravstvenega sektorja (the Health Industry Summit-tHIS).

S pričetkom 13. kitajskega petletnega načrta z letom 2016 je postal program "Health China 2020" (Zdravstvo Kitajske 2020), ki se osredotoča na hkraten razvoj zdravstvenega sektorja, farmacevtske proizvodnje in zdravstvenega zavarovanja, ločevanje predpisovanja in izdaje zdravil in hierarhijo zdravstvenega sistema, nacionalna strategija. To je še dodatna spodbuda za mnoge, ki se že spogledujejo s priložnostmi vse bolj starajoče se populacije in predvidene skokovite rasti prebivalstva kot posledice preklica politike enega otroka. Do konca leta 2015 si je več kot 100 tradicionalno ne-zdravstvenih borznih podjetij postavilo zdravstvo kot eno izmed svojih investicijskih in razvojnih prioritet, mnoga pa so se preimenovala, da bi opozorila na ta novi fokus, če sploh ne omenjamo velikih korporacij kot so Lenovo, Fosun in Wanda Group, ki vlagajo v ključne dele sektorja.

Ko je Reed Sinopharm, organizator dogodka, sporočil, da se tHIS 2016 vrača v Šanghaj med 17. in 20. aprilom, so hotelske cene v ključnih delih Šanghaja za to obdobje skokovito porasle, v mnogih primerih na dvakratnik cene iz leta 2015. Ogromen dogodek zdravstvene industrije bo združil 9 sejmov in več kot 100 konferenc s poudarkom na zdravstveni industriji. Ključni dogodki vključujejo Healthcare China 2016 - glavni forum za investitorje, vodilni azijski sejem medicinske opreme China International Medical Equipment Fair (CMEF), vodilne kitajske dogodke s področja farmacevtske distribucije in proizvodnje PharmChina (PC) in API China ter največji dogodek azijske industrije prehranskih dopolnil in dietne hrane Natural Health & Nutrition Expo.

Z namenom, da bi čim bolje poskrbeli za približno 300.000 strokovnjakov, ki se bodo predstavljali oz. bodo predstavitve obiskali, vlagateljev in konferenčnih delegatov iz 150 držav, organizatorji pri pripravah letošnjega vrha aktivno sodelujejo z različnimi šanghajskimi ministrstvi in vladnimi službami kot so Šanghajska občinska trgovinska komisija, Policijska uprava Šanghaj, Šanghajski metro in vlada okrožja Qingpu. Načrtujejo rešitve, kot so bolj pogosti vlaki podzemne železnice, dvakratno povečanje števila avtobusov in storitev pogostitve s hrano in pijačo v času velikega dogodka. Da bi se izognili preveliki gneči na dan otvoritve dogodka CMEF (17. april), se bosta PharmChina in API China začela dan kasneje 18. aprila in bosta trajala do 20. aprila 2016.

Besedilo v izvirniku si lahko ogledate na businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20160203005094/en/

Kontakt:

Reed Sinopharm Exhibitions
Sophie Zhang, 0086 10 84556580
jing.zhang@reedsinopharm.com

Vir: Reed Sinopharm Exhibitions