O-STA

Urbanovo: dnevi vina v Medžimurju

Za vse ljubitelje dobre hrane in žlahtne kapljice se bo pri naših sosedih odvilo Urbanovo. To je mednarodni in tradicionalni dogodek, ki bo že 17. leto zapored zavladal v Medžimurju. Potekal bo od 13. do 15. maja v športni dvorani Štrigova in je eden največjih gospodarsko-turističnih dogodkov severozahodne Hrvaške. Velik poudarek bo na priznanih vrhunskih vinih, medžimurskih kulinaričnih specialitetah, prijetnem druženju in kulturi pitja vina. Osrednji dogodek Urbanovega bo Festival pušipela, sejem vina, vinarske in vinogradne opreme, ki je dobil ime po avtohtoni medžimurski sorti vina Pušipel.

Izvrstno vino ter kulinarika ob spremljavi glasbe

Na Festivalu se bodo poleg hrvaških predstavili tudi avstrijski, madžarski in slovenski vinarji, za udeležence pa bodo organizirana strokovna srečanja, delavnice in predstavitve. Dnevi vina na medžimurski vinski cesti bodo prinesli izvrstno vino in kulinariko, druženje ter glasbo, skratka, edinstveno izkušnjo. In kot je rekel že Valvasor: "Kjer ni vina, ni veselja."

Sladki krompir, Smuč ali Medžimurska gibanica?

Če boste želeli Medžimurje še dodatno raziskati ali se zgolj sprostiti pa lahko obiščete tudi LifeClass Terme Sveti Martin. Tu boste okusili obilico lokalnih medžimurskih jedi, ki bodo razvajale vaše brbončice. Za novo kulinarično izkušnjo bo poskrbela batata ali sladki krompir na tisoč in en način, ki sodi v sam vrh lestvice zdrave hrane in tako sledi slogu Term - Svet zdravih užitkov. Nekaj posebnega pa sta tudi medžimurska riba Smuč in odlična Medžimurska gibanica, ki se od prekmurske razlikuje v zaporedju plasti. Da bo mera užitkov polna, morate obiskati The Temple of Life, bazenski kompleks, ki sledi antropozofski filozofiji Rudolfa Steinerja in se osredotoča na kakovostno življenje in popolno notranjo uravnoteženost.