O-STA

'Pravljični okusi Međimurja' v Ljubljani

Hrvaški cvetlični vrt je v četrtek, 5. maja 2016, zaživel v naši prestolnici. V Hotelu Four Points by Sheraton (Mons) se je namreč odvil vrhunski kulinarični dogodek, Pravljični okusi Međimurja. Obiskovalci, med njimi tudi vrhunski športniki, so lahko okusili odlične medžimurske specialitete in pili dobra vina, med katerimi je bil tudi avtohtoni Pušipel.

Gastronomski užitki

Gostje so razvajali svoje brbončice ob kunčji galantini z domačo šunko, lešniki in zelenjavo, opečenimi kruhki z ocvirki, omako iz hrena, bučnega in regratovega olja ter sira turoš. To je bila šele uvertura v glavno jed, ki so jo po "Pretepeni" medžimurski juhi s suhim mesom, jurčki in hajdinsko kašo sestavljali petelinček, polnjen s kozjim sirom in zelenjavo, medaljoni divjega prašiča v srajčki iz bučnih semen, medžimurski krompir, polnjen s svinjskimi možgani ter zelenjavni pire z bučkami. Navdušila je tudi sladica, koruzna zlevanka z orehi in jabolčno omako, h kateri se je odlično podal okusen Rumeni muškat.

V družbi odličnih športnikov

Na dogodku smo med drugim lahko ujeli dva vrhunska slovenska športnika - Marina Medaka, ki je preveslal Sredozemlje in Atlantski ocean, ter znanega ekstremnega kolesarja, Marka Baloha, ki se je prijetnega druženja udeležil s simpatično ženo. Goste pa je navdušil tudi direktor LifeClass Term Sveti Martin, Branimir Blajić, saj je v družbi kolesarjev Roberta Setnika in Mihaela Tomšića iz medžimurskih Term na dogodek kar prikolesaril. Kolesarstvo je v Medžimurju namreč najpomembnejši šport, kar dokazuje tudi licenca term Adria bike hotel, to kolesarsko destinacijo pa je že obiskal tudi kolesar Marko Baloh. Okusen večer je minil v odličnem vzdušju, slastni hrani in dobri glasbi, za katero so poskrbeli Lidija Bajuk, Vlado Kreslin in Dixieland band Čakovec.