O-STA

Global Rockstar predstavlja nov spletni sistem glasovanja na predizborih za pesem Evrovizije

Podprite nacionalno glasbeno sceno in poiščite najboljšega predstavnika za pesem Evrovizije - pevka Global Rockstar ZOË uspešna na Evroviziji 2016

Glasovanje - v osrčju vsakega tekmovanja

Glasovanje, ki mnogokrat vodi v strastne razprave med oboževalci, je v osrčju vsakega glasbenega tekmovanja, od državnih predizborov za pesem Evrovizije do velikega finala.

Zagonsko glasbeno podjetje Global Rockstar je vzadnja leta namenilo razvoju spletnih rešitev za glasovanje, ki omogočajo pravična, zanesljiva in razburljiva spletna tekmovanja, in sicer za partnerje kot so Disney, SUPER RTL in AKG Harman.

Sistem glasovanja, ki finančno podpira umetnike

Global Rockstar sedaj vsem državam, ki sodelujejo v tekmovanju Evrovizija, zagotavlja edinstveno platformo, ki jim omogoča, da poiščejo najboljše predstavnike za prihodnja tekmovanja za pesem Evrovizije.

V sistemu glasovanja Global Rockstar dobijo tisti, ki glasujejo, privlačne nagrade (npr. mp3-predvajalnike ali podpisane majice) svojih najljubših izvajalcev. Slednji pa dobijo delež prihodkov od glasovanja.

Novi sistem glasovanja dopolnjuje trenutni model, v katerem gledalci pošljejo več milijonov plačljivih SMS sporočil, ne da bi v zameno dobili nagrade. Praznih rok ostanejo tudi izvajalci.

"Prvič lahko izvajalci, oboževalci in televizijske postaje ustvarijo dobiček od glasovanja na glasbenih tekmovanjih. To je zmaga za vse," pravi ustanovitelj podjetja Global Rockstar Christof Straub.

Global Rockstar - uspeh ZOË

Global Rockstar je letos omogočil izvajalki ZOË, da je na Evroviziji v Stockholmu zastopala Avstrijo. Na velikem finalu je ZOË osvojila 8. mesto v javnem glasovanju, pri katerem je sodelovalo 42 držav. Skupaj z glasovi vseh državnih žirij je ZOË osvojila 13. mesto.

Global Rockstar vsako leto priredi največje spletno glasbeno tekmovanje na svetu. Leta 2015 je na njem sodelovalo 167 držav, od ZDA do Rusije ter od Svetega Vincencija in Grenadin do Mongolije.

www.globalrockstar.com


Kontakt:

press@globalrockstar.com
Tel.: +43 1 89 00 849