O-STA

Dobrodelno in rekreativno: 8. Europarkov kolesarski maraton je za nami

Odvil se je že 8. Europarkov kolesarski maraton, ki je združil številne kolesarje, izkupiček od prijavnin pa so v nakupovalnem središču podarili humanitarnemu združenju "Žvižgač".

Okolica Maribora ponuja številne možnosti za čudovita kolesarska doživetja, kar so pred kratkim izkoristili obiskovalci 8. Europarkovega kolesarskega maratona. Njegov glavni namen je bilo druženje in povečevanje ozaveščenosti o označenih kolesarskih poteh. Po njih so pedala zavrteli številni rekreativni kolesarji, posebna trasa pa je bila namenjena tudi družinam z majhnimi otroki in je udeležence popeljala ob Dravi. Novost na letošnjem maratonu je bila nova, zahtevnejša rekreativna pot, dolga okoli 45 km. Zanjo so se odločili predvsem rekreativni kolesarji, ki so si s skupnim seštevkom 480 m vzponov zaželeli bolj razgibano in zahtevnejšo kolesarsko pot. Seveda pa so bili kljub težki progi deležni tudi čudovite štajerske pokrajine in znamenitosti. Med drugim so kolesarili mimo Račjega dvora, ki leži sredi vinorodnih gričev in očara s svojo baročno podobo ter skozi najstarejšo vas v okolici Maribora - Kamnico. Vse kolesarje sta na cilju pričakali hrana in pijača, po maratonu pa ni manjkalo zabave za vso družino in številnih žrebanj s privlačnimi nagradami.

Kolesarski maraton v duhu dobrodelnosti

Zbrano prijavnino za Europarkov kolesarski maraton so tudi letos podarili v dobrodelne namene. Zbrali so nekaj manj kot 1.000€ sredstev, da pa je bila številka okrogla, so razliko dodali v Europarku in znesek nato predali humanitarnemu združenju za pomoč socialno ogroženim ljudem, "Žvižgač". To je prostovoljno in nepridobitno združenje s sedežem v Mariboru, njegovi prostovoljci pa pomagajo več kot 700 ljudem, zbirajo hrano, denarne prispevke in nudijo tudi potrebno pravno pomoč. "Veseli smo prejete donacije, ki bo nahranila veliko lačnih ust. Zahvaljujemo se Europarku, kjer se zavedajo problematike, s katero se sooča vse preveč ljudi. Žvižgači smo vsak dan priča težkemu življenju številnih družin in posameznikov, zato so tovrstne pobude še kako dobrodošle. Europarku in vsem udeležencem kolesarskega maratona smo zato iskreno hvaležni," je ob prejemu donacije povedala predsednica Viktorija Pirjevec Žohar. Z donacijo je zadovoljna tudi Simona Mandl, center managerka Europarka: "Udeležba 8. Europarkovega kolesarskega maratona je bila odlična, temu primerna pa je tudi višina naše donacije. V Europarku se zavedamo problema naše družbe, še posebej štajerske regije, zato vedno z veseljem priskočimo na pomoč. Zahvaljujem se humanitarnemu združenju "Žvižgač" in vsem njegovim aktivnim prostovoljcem, ki svoj čas namenjajo za dobro družin in posameznikov."


Podpisi fotografij:

Foto1: 8. Europarkov kolesarski maraton je združil številne kolesarje vseh generacij.
Foto2: Kolesarji so lahko izbirali med različnimi kolesarskimi trasami.
Foto3: Kolesarje 8. Europarkovega kolesarskega maratona je pospremilo lepo vreme.
Foto4: Posebna zabava za otroke.
Foto5: Moderator dogodka Gorazd Špegel, vodja marketinga Europarka Petra Romih in asistentka za marketing in office Vanja Bele.
Foto6: Dobrodelno: izkupiček od prijavnin so v nakupovalnem središču podarili humanitarnemu združenju "Žvižgač".
Foto7: Center managerka Simona Mandl čestita dobitniku prve nagrade, ki je na 8. Europarkovem kolesarskem maratonu zadel novo kolo.