O-STA

Projekt Žogarija tudi s Pekarno Grosuplje spet v polnem pogonu

Skupina Don don s Pekarno Grosuplje v letu 2016 nadaljuje s partnerstvom projekta ŽOGARIJA, ki že 11. sezono pripravlja nove, zanimive igre in zabavne preizkušnje za tekmovalce osnovnih šol in vrtcev iz Slovenije in zamejstva (Italija, Avstrija, Madžarska). Žogarija aktivno deluje tudi v državah nekdanje skupne države (HR, BiH, ČG, Makedonija, Srbija, Kosovo) in je v tem času je tako prerasla v regijski projekt: Alpe- Jadran - Donava.

V Don donu želimo aktivno sodelovati pri promociji zdravega življenja mladih zato smo se odločili, da pomagamo s podporo promociji športa in iger za mlade, kar Žogarija je. Podpiramo tudi zdrav način prehranjevanja, zato pri proizvodnji izdelkov Pekarne Grosuplje uporabljamo najboljše sestavine, slovensko pšenico, kar 60% našega kruha pa je brez dodanih aditivov. Zato smo projekt Žogarije med drugim podprli z donacijami svojih izdelkov, s katerimi se povrnejo moči tekmovalcem, prav tako smo košarice kruha Pekarne Grosuplje podarili za nagrade. Letos bomo od aprila do septembra prisotni kar na 13 dogodkih Žogarije, kjer bodo otroci tekomovali v nogometu, spretnostnih igrah in kvizu znanja.

Na dogodkih je vedno zabavno, letos smo imeli že nekaj znanih obiskov. Na Žogariji v Mariboru sta nas obiskala nekdanji vrhunski športnik Tomaž Barada, ki je zdajšnji predsednik OKS in Boštjan Kline, smučar, ki je letos dvakrat stal na zmagovalnih stopničkah. Posebna gosta sta s svojo prisotnostjo in govorom naravnost navdahnila mlade športnike, ki so se kasneje v finalu še posebej izkazali.

S tem in s še podobnimi projekti bomo v Don donu nadaljevali tudi v prihodnje. V veselje nam je sodelovati pri promociji zdravega načina življenja, športa in iger med mladimi, saj s podobnimi aktivnostmi spodbujamo medvrstniško druženje in gibanje med otroci.