O-STA

Arjan Pregl: priznani umetnik z novim nazivom

Arjan Pregl je kot akademski slikar na našem prostoru že dokaj uveljavljeno ime, svoj sloves pa si je utrdil še z na novo pridobljenim nazivom. Umetnik, ki navdušuje s slikarstvom, grafiko, ilustracijo, oblikovanjem in pisanjem, je namreč pred kratkim pridobil naziv ''docent za področje slikarstva''.

TAM-TAMov umetnik

Decembra lani je ustvarjal in navdušil tudi v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi, za katero je priravil tri podobe poimenovane ''Tri brade''. Njegovo delo se giblje v prepletu treh ključnih vsebin: konstruktivne kritike teorije umetnosti, humorja in politične angažiranosti, vsa tri idejna izhodišča pa se dotikajo in udejanjajo predvsem v polju slikarstva. Imel je 30 samostojnih razstav in še veliko več skupinskih doma in po svetu.

Umetnik je leta 1998 diplomiral na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, nato pa leta 2001 na isti akademiji zaključil magistrski študij slikarstva. Zadnji semester magistrskega študija slikarstva je obiskoval na IUP Indiana University of Pennsylvania (ZDA), nato je vpisal magistrski študij grafike, ki ga je končal leta 2004. Glede na to, da se pot Arjana Pregla vzpenja strmo navzgor, se je vse njegovo delo izkristaliziralo v nazivu docenta za področje slikarstva.