O-STA

Vabilo na 4. mednarodno konferenco Computer-Mediated Communication and Social Media Corpora for the Humanities

Pozdravljeni,

v okviru temeljnega nacionalnega raziskovalnega projekta Janes, katerega cilj je zgraditi obsežen nabor besed spletne slovenščine (iz besedil forumov, blogov, komentarjev pod članki in tvitov), vas vabimo na 4. mednarodno konferenco z naslovom Computer-Mediated Communication and Social Media Corpora for the Humanities (http://nl.ijs.si/janes/cmc-corpora2016/). Konferenca bo potekala 27. in 28. septembra na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani (Aškerčeva 2, 1000 Ljubljana). Natančen časovni potek konference bo v kratkem objavljen na spletni strani: http://nl.ijs.si/janes/cmc-corpora2016/.

Na konferenci bo med drugim predstavljena analiza uporabe emotikonov v komentarjih na spletu na primeru tekmovanja za Eurosong, uporaba alfanumeričnih znakov med slovenskimi tviteraši, analiza jezika tviterašev ... Na konferenci bosta sodelovala dva predavatelja, predstavljenih pa bo 18 znanstvenih prispevkov, študentski prispevek in pet posterjev. 41 soavtorjev sprejetih prispevkov prihaja iz 23 institucij in 11 držav.

Projekt Janes poteka na Oddelku za prevajalstvo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, mednarodna konferenca pa bo organizirana v sodelovanju s prof. dr. Michaelom Beißwengerjem z univerze Duisburg-Essen.

Več informacij najdete na konferenčni spletni strani: http://nl.ijs.si/janes/cmc-corpora2016/

Za slušatelje je udeležba na konferenci brezplačna, za lažjo organizacijo pa se je potrebno registrirati: http://nl.ijs.si/janes/cmc-corpora2016/registration/

Za več informacij se lahko obrnete na vodjo projekta Janes doc. dr. Darjo Fišer: darja.fiser@ff.uni-lj.si, 01/241 1506.

Lep pozdrav,
Polona Movrin

Univerza v Ljubljani
Filozofska fakulteta
Polona Movrin
samostojna strokovna sodelavka za spremljanje dejavnosti fakultete / Public Relations Officer

Filozofska fakulteta / Faculty of Arts

Aškerčeva cesta 2, SI-1000 Ljubljana, Slovenija / Slovenia
T.: +386 1 2411 216, M.: +386 41 412 082
polona.movrin@ff.uni-lj.si, www.ff.uni-lj.si