O-STA

Med prtljago slovenskih olimpijcev tudi brisače s tviti spodbude, ki so jih spisali navijači v okviru akcije #Tvitajmo za naše

Ljubljana, 3. avgusta - Slovenski tviteraši so doslej slovenskim olimpijcem v okviru akcije #TvitajmoZaNaše spisali že okoli 2000 tvitov podpore, nekaj najbolj navijaških pa so v Telekomu Slovenije vtisnili na brisače, ki so jih našim olimpijcem podarili kot navijaško popotnico na prizorišče olimpijskih iger. Tako bodo imeli športniki nenehno pri roki navijaško spodbudo.

Med najbolj izvirnimi tviti, ki so našli svoje mesto na brisačah, so:

· Naši junaki v Rio po kolajne gredo, mi pa jih doma pridno spodbujamo.

· Eni gredo do Ria, naši pa do konca! Dajmo olimpijci!

· Naj se trese! Nasprotnikova mreža.

· S twitom jim energijo ulijmo, saj dobre rezultate nazaj dobimo.

· Vi za nas, mi za vas ;)

Držimo pesti, da bodo slovenskim olimpijcem prinesli srečo.

V okviru akcije #TvitajmoZaNaše, ki jo ob že tretjih olimpijskih igrah zapored organizirata Telekom Slovenije in Olimpijski komite Slovenije (OKS), lahko navijači prek omrežja Twitter izrazijo svojo podporo slovenskim olimpijcem na 31. olimpijskih igrah, ki bodo med 5. in 21. avgustom potekale v Riu de Janeiru.

Robert Renner, ki bo v Riu nastopil v skoku s palico, pravi, da tovrstna spodbuda navijačev športnikom zelo veliko pomeni: "Na olimpijske igre potujem z velikimi cilji. Medalja z evropskega prvenstva je dokaz, da lahko uspešno tekmujem tudi z najboljšimi, zato so sedaj moja pričakovanja še večja. Ideja z brisačami, na katerih so tviti spodbude, mi je všeč, saj menim, da bo športnikom na edinstven način dnevno vlivala dodatno motivacijo."

Organizatorja navijače spodbujata, naj svoje tvite podpore označijo z značkami #TvitajmoZaNase, #TvitajmoZaNaše, #potvrio, #TvitamZaNase, #riovnas ali #riovmeni, ob zbranih 20.000 tvitih pa bo Telekom Slovenije Fundaciji za podporo športnikom iz socialno šibkih okolij, ki deluje v okviru OKS, doniral sredstva v višini 10.000 evrov.

Število poslanih tvitov lahko navijači spremljajo na www.siol.net/sportal/rio2016, www.telekom.si (na povezavi http://www.telekom.si/o-podjetju/trajnostni-razvoj/druzbena-odgovornost/rio2016) in www.olympic.si. Na spletnih straneh Telekoma Slovenije poteka tudi nagradna igra Pot v Rio, ki nagrajencem prinaša privlačne praktične nagrade, ob tem pa so na spletnem mediju Siol.net v zavihku Rio 2016 na voljo tudi ekskluzivne olimpijske vsebine, kot so intervjuji z našimi olimpijci, predstavitve in najnovejše novice ter 360-stopinjski videoposnetki, ki jih omogočajo najnovejše tehnologije.

Za lažje spremljanje dogajanja na letošnjih olimpijskih igrah je uporabnikom mobitelov in tablic z operacijskih sistemom iOS in Android prek spletnih trgovin App Store in Google Play na voljo tudi posebna aplikacija Team Slovenia. Prek aplikacije lahko ljubitelji športa spremljajo aktualno dogajanje in nastope slovenskih športnikov na olimpijskih igrah v Riu.