O-STA

Pekarna Grosuplje na Agri predstavila novosti leta

Na 54. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu se je podjetje Don Don s Pekarno Grosuplje v okviru Gospodarske Zbornice Slovenije tudi letos predstavilo z vsemi nagrajenimi izdelki, prejemniki zlatih odličij. Petnajst nagrajenih izdelkov se ponaša z najvišjimi priznanji na področju pekarstva v Sloveniji. Poleg omenjenih izdelkov je Pekarna Grosuplje na svojem razstavnem prostoru dala največji poudarek letošnjim novostim in sicer: Ovseni kruhek, Krjavelj polnozrnati, Skorjavc pirin in novi Sosed.

Med njimi velja izpostaviti Ovseni kruhek, ki je bil spomladi lansiran na slovenski trg v skladu s trendom razvoja funkcionalnih izdelkov s prehransko ali zdravstveno trditvijo. Ovseni kruhek, narejen z velikim deležem ovsene moke, je pridobil zdravstveno trditev, da njegove sestavine (beta-glukani) prispevajo k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi.

Slovenskemu potrošniku dobro znani in priljubljeni Sosed, je bil letos še izboljšan in obogaten, tako je zdaj na voljo iz kar 12 vrst žit in semen. Oba izdelka sta narejena po tradicionalnem postopku z dodanim kislim testom, brez dodanih aditivov.

Ponudba kruha narejenega v Pekarni Grosuplje je široka in pisana, izdelki pa pripravljeni iz prvovrstnih sestavin. Več kot polovico izdelkov je narejenih brez dodanih aditivov, po starih dolgotrajnih postopkih in z dodajanjem naravnega kislega testa. Don Don s Pekarno Grosuplje nenehno razvija nove izdelke in okuse, ob upoštevanju najnovejših trendov v industriji, kakor tudi upoštevanju želja in potreb svojih kupcev.