O-STA

Novo: LCHF kruhek Zdravko

Pekarna Grosuplje ne le spremlja, temveč tudi ustvarja trende v pekarski branži. Z novim kruhom po imenu LCHF KRUHEK ZDRAVKO se pridružujemo trendu prehranjevanja imenovanem LCHF (low carb, high fat). To pomeni, da na jedilniku zmanjšamo ogljikove hidrate (do 10 %), vnašamo beljakovine (20 %), večino energije pa pridobimo iz maščob (70 %).

LCHF KRUHEK ZDRAVKO zaradi določenega razmerja hranilnih vrednosti ustreza LCHF načinu prehranjevanja. Vsebuje kar 55 % manj ogljikovih hidratov kot ostali kruhi Pekarne Grosuplje saj največji delež v kruhu, kar 38 %, zasedajo semena. Kruhek je narejen brez kvasa in brez dodanih aditivov. Moke je le toliko, kot jo vsebuje dodano polnozrnato kislo testo. Kruhek je izredno bogatega, rahlo sladkastega in polnega okusa. V sredici se skriva zaklad semen, med katerimi prevladuje okus bučnih semen. Sredica je sočna in ostane sveža več dni. O njegovem bogastvu pričajo spodnje prehranske in zdravstvene trditve.

Prehranske trditve:

  • VIR BELJAKOVIN

  • ZMANJŠANA VSEBNOST OGLJIKOVIH HIDRATOV

  • VISOKA VSEBNOST NENASIČENIH MAŠČOB

  • VISOKA VSEBNOST VEČKRAT NENASIČENIH MAŠČOB

  • VISOKA VSEBNOST PREHRANSKE VLAKNINE

Zdravstvene trditve:

  • BELJAKOVINE PRISPEVAJO K POVEČANJU MIŠIČNE MASE

  • BELJAKOVINE PRISPEVAJO K VZDRŽEVANJU MIŠIČNE MASE

  • BELJAKOVINE PRISPEVAJO K OHRANJANJU ZDRAVIH KOSTI

  • NADOMESTITEV NASIČENIH MAŠČOB Z NENASIČENIMI MAŠČOBAMI V PREHRANI PRISPEVA K VZDRŽEVANJU NORMALNE RAVNI HOLESTEROLA V KRVI

Novi kruh se pridružuje skupini tako imenovanih funkcionalnih kruhov Pekarne Grosuplje, kjer so svoje mesto že zasedli: pirin polnozrnati kruh, hud kruhek, super kruh in beljakovinski kruh. LCHF KRUHEK ZDRAVKO bo na voljo kupcem v trgovinah Mercator od 24.9. 2019 dalje.

Več informacij na www.pekarna-grosuplje.si

Proizvaja: Don Don d.o.o., Pekarna Grosuplje, Gasilska cesta 2, 1290 Grosuplje