O-STA

Največ zlatih hlebcev letos

Na 18. strokovnem ocenjevanju kruha, pekovskega in finega pekovskega peciva, testenin, keksov in slaščic je podjetje Don Don prejelo kar 28 ZLATIH ODLIČIJ, kar je letos največje število zlatih odličij za kruh.

22 zlatih odličij za blagovno znamko Pekarne Grosuplje (Krjavelj, Krjavelj polnozrnati, Krajcar beli, Krajcar polbeli, Malnar, Matevž, Sosed, Skorjavc, Skorjavc temni, Skorjavc pirin, Babičin kruh, Babičin temni kruh, Babičin pisan kruh, Korošec, Domači koruzni, Domači ajdov, Piknik ciabatta, Beljakovinski kruhek, Durum kruhek, Ovseni kruhek, Hud kruhek, Pirin polnozrnati) in 6 zlatih odličij za blagovno znamko Don Don (Cesar črni, Gruntar, Hrustavc, Hrustavc temni, Kruh brez kvasa s semeni, Piknik pogača s semeni).

Skrb za kakovost je ena temeljnih vrednot in smernica na vseh področjih našega poslovanja. Kruh in pecivo Pekarne Grosuplje je pripravljeno iz prvovrstnih sestavin, več kot polovica izdelkov je brez dodanih aditivov. To dosežemo s tradicionalnimi načini priprave testa ter s pomočjo sodobne tehnološke opreme.

Za izboljšanje kvalitete krušnih izdelkov že vrsto let v testo dodajamo naravno kislo testo, zadnji dve leti pa še kvasni nastavek. Umestitev najsodobnejše opreme za pripravo kvasnega nastavka (oziroma predtesta) v proizvodnjo, je kakovost izdelkov postavila še višje. Izdelki s kvasnim nastavkom se odlikujejo po bogatejši aromi, daljši svežini in večji polnosti okusa. Zato smo v letošnjem letu na trg lansirali nove izdelke s kvasnim nastavkom, nekatere obstoječe pa izboljšali.

Pekarna Grosuplje je pekarna z bogato tradicijo, katere začetki delovanja segajo v leto 1951. Od takrat dalje se v naših pečeh peče odličen kruh, ki je poleg pravih sestavin rezultat zavzetosti zaposlenih in njihove ljubezni do kruha.

Narejeno z ljubeznijo.