O-STA

Turistični vodnik 2016

Velenje, 30. septembra 2016 - Včeraj je v Velenju potekalo državno tekmovanje Turistične zveze Slovenije - Turistični vodnik. Prejemnica najvišjega priznanja - zlate značke Turistični vodnik 2016 je postala Velenjčanka Barbara Kelher.

Turistična zveza Slovenije je razpisala tekmovanje v turističnem vodenju, namenjeno mladim od 15 do 29 leta. Cilji, ki ga želi zveza doseči z realizacijo novih mladinskih projektov, so krepitev motivacije med mladimi za delo na področju turizma, spodbujanje osebnostne in profesionalne rasti mladih in pridobivanja neformalnih znanj.

Na tekmovanje za turističnega vodnika je do roka prispelo 14 seminarskih nalog. Glede na regijsko razdrobljenost je ocenjevalna komisija sprejela odločitev, da se vsi kandidati udeležijo državnega tekmovanja v turističnem vodenju v Velenju.

Praktičnega dela se je udeležilo osem tekmovalcev iz celotne Slovenije in vsi so opravili praktični del tekmovanja, vodenje po izžrebanih odsekih po Velenju.

Podelitev nagrad je potekala v Muzeju premogovništva Slovenije, in sicer 160 m pod zemeljsko površino. Prejemnice značk (zlate, srebrne in bronaste) so prejele brezplačen tečaj za turističnega vodnika, zmagovalki pa bo omogočeno tudi brezplačno opravljanje izpita za vodnika z državno licenco.

Prijazen pozdrav!Čestitamo vsem udeležencem in nagrajencem.

so prejele brezplačen tečaj za turističnega vodnika, zmagovalka pa tudi prvo opravljanje izpita za vodnika z državno licenco.

Čestitamo vsem udeležencem in nagrajencem.

Čestitamo vsem udeležencem in nagrajencem

Čestitamo vsem udeležencem in nagrajencem.

Čestitamo vsem udeležencem in nagrajencem.

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje