O-STA

V Velenju predstavitev Slovenske vojske

Velenje, 30. september 2016 - V ponedeljek, 3. oktobra, bo od 9. do 13. ure v sejni dvorani Mestne občine Velenje (Titov trg 1, Velenje) predstavitev dolžnosti in pravic vojaškega obveznika v Republiki Sloveniji in predstavitev možnosti sodelovanja v Slovenski vojski.

Na Titovem trgu bo potekala predstavitev Slovenske vojske, kjer boste lahko spoznali poklic vojaka, izvidnika, nevojaške poklice v enoti, opremo, različne oborožitve, ki jih uporablja vojska v 20. pehotnem polku. Predstavili bodo delo sanitetne čete, opreme in reševalnih vozil. Predstavili bodo poklic vojaški policist, njihova vozila, specialno opremo in vozil. Predstavili bodo tudi delo čete za jedrsko, radiološko, kemično in biološko obrambo (poklic, oprema, vozila). Na predstavitvi bodo sodelovali tudi vrhunski športniki, ki so zaposleni na Ministrstvu za obrambo Republike Slovenije, med njimi tudi judoista Lucija Polavder in Matjaž Ceraj.

Dogodka se bo udeležila tudi ministrica za obrambo Republike Slovenije Andreja Katič, ki bo ob 9. in 10.30 pozdravila vojaške obveznike. Vojaške obveznike pa bosta pozdravila tudi župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič in župan občine Šmartno ob Paki Janko Kopušar.

Ob 16.30 se bo pri Škalskem Jezeru (pomožno igrišče z umetno travo) začela 8. prijateljska nogometna tekma med mešano ekipo Slovenske vojske, Ministrstva za obrambo Republike Slovenije in ekipo Mestne občine Velenje.

Vljudno vabljeni!

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Mestna občina Velenje

Kabinet župana


Aleksandra Forštner, univ.dipl.politolog
Služba za odnose z javnostmi

T: 03/8961 736, F: 03/8961 654

www.velenje.si