O-STA

Najlepše darilo za 25 let: nova stavba Sintala Celje

Celje, 6. oktober 2016. Danes je družba za varovanje Sintal Celje slavnostno odprla svoje nove prostore. Sodobna stavba zagotavlja možnosti nadaljnjega razvoja varovanja v savinjski regiji. "Z novo stavbo pridobimo veliko prostora in možnosti kakovostnega dela, večjo učinkovitost, bolj gladko sodelovanje in konec koncev tudi bolj prijetno, sodobno delovno okolje. Vse to pa se bo odražalo v tem, da bomo odslej našim naročnikom lahko nudili še več in še boljše storitve," je dejal direktor Sintala Celje Damijan Veber.

Predsednik koncerna Sintal mag. Robert Pistotnik pa je povedal, da Sintal danes deluje po vsej Sloveniji in varuje že preko 16.500 objektov, njegov kolektiv pa šteje že skoraj 2000 zaposlenih. "Veliko vlagamo v našo infrastrukturo in prav s tem razlogom smo se danes zbrali v Celju. Sintal Celje je eno najuspešnejših Sintalovih podjetij in prav hitra rast Sintala Celje nas je pripeljala v prostorsko stisko. Primorani smo bili zgraditi nove poslovne prostore. S tem smo si zagotovili nadaljnji razvoj in kakovostne storitve v širši Savinjski regiji," je razložil.

Odprtja nove stavbe Sintala Celje se je udeležil tudi župan Mestne občine Celje Bojan Šrot, ki je Sintalu Celje podaril zastavo Mestne občine, v govoru pa poudaril, da je Sintal Celje družba, ki veliko prispeva regiji. "Varnost je visoko na seznamu vrednot vsakogar, pogosto pa se tega zavemo šele, ko gre kaj narobe. Sintal Celje že dolga leta pripomore k temu, da do nezaželenih dogodkov ne pride," je povedal in izpostavil še, da Sintal Celje sodeluje tudi v številnih kulturnih, dobrodelnih in športnih projektih v regiji.

Prireditev je popestrila pevka Nuška Drašček, ki je odpela dve slovenski ljudski pesmi: Zdravičko in Pojmo na Štajersko. Rdeči trak sta simbolično prerezala župan Bojan Šrot ter dolgoletni sodelavec in direktor Sintala v Celju Branko Tajnšek, ki mu je škarje iz zahvale za dobro delo predal mag. Pistotnik.

Sintal Celje je najstarejša in največja družba za varovanje v savinjski regiji. Njeni začetki segajo v leto 1980, ko je bila ustanovljena kot Varnost Celje, leta 1996 pa se je priključila koncernu Sintal. Ta letos praznuje 25 let uspešnega delovanja in srebrni jubilej so praznovali tudi z odprtjem novih prostorov v Celju. Sintal Celje sicer zaposluje 226 ljudi in varuje več kot 2100 objektov. Imajo 52 vozil, ki jih uporabljajo pri delu. So specialisti za napredne tehnološke rešitve, njihova mreža interventov pa se odzove na alarme in profesionalno ukrepa.

Sintal Celje odslej najdete na naslovu Trnovlje pri Celju, Gaji 1a, Celje.