O-STA

Razgrajač odnehal šele v drugi rundi

Danes moški razgrajal v dveh prodajalnah Mercatorja v Žalcu - Intervent Sintala storilca v prvi trgovini zadržal in predal policiji - Kljub temu, da so policisti s storilcem opravili postopek, je že čez dve uri nadaljeval v drugi prodajalni - Tokrat je ob prihodu interventa nemudoma prenehal in odšel

(Žalec, 8. avgust 2012) Danes malo po deveti uri zjutraj je poslovodja trgovine Mercator v Žalcu obvestila podjetje za varovanje Sintal, da v prodajalni neznani moški vpije, vsiljivo prosjači stranke, žali zaposlene in vanje celo meče prodajne artikle. Stranke so zaradi njegovega ravnanja odhajale, zaposleni pa so razgrajača zaman opozarjali, naj s početjem preneha. Nekaj minut po klicu poslovodje je na kraj dogodka prispel Sintalov intervent, razgrajajoči moški pa je ob tem nameraval zapustiti trgovino. Ker je kljub ustni odredbi, naj se ustavi - intervent je upravičeno sumil tudi, da ima v žepih ukradene artikle - nadaljeval ubežno pot in se interventu upiral, je moral ta uporabiti strokovni prijem, da ga je zadržal. Med pregledom se je izkazalo, da je imel storilec v žepih artikle iz trgovine, ki jih ni plačal. Intervent je storilca predal policiji, ki ga je prevzela v nadaljnji postopek.

Kljub ukrepom policije je storilec kmalu zatem, ko je bil ponovno na prostosti, nadaljeval z ravnanjem. Že ob 11:27 se je na Sintalovo intervencijsko službo obrnila poslovodja druge Mercatorjeve poslovalnice v Žalcu. Obvestila jo je o moškem, ki nadleguje stranke z vsiljivim beračenjem. Intervent je ob prihodu že od daleč prepoznal storilca izpred dveh ur, storilec pa njega. Moški je nemudoma prenehal in odšel. Tokrat s spornimi dejanji ni prišel tako daleč kot prvič, zato je intervent ocenil, da ukrepi niso potrebni.

Grega Zakrajšek,

Koncern Sintal

Kontakt in podrobnejše informacije:

Grega Zakrajšek

Sintal koncern

Litostrojska c. 38, SI-1000 Ljubljana

tel.: +386 1 513 00 61

fax: +386 1 513 00 19

GSM: +386 41 217 184

mail: grega.zakrajsek@sintal.si

spletna stran: www.sintal.si