O-STA

Skrbno načrtovano tatvino železa preprečil Sintalov intervent

V noči na soboto je intervent Sintala predal policiji tatu starega železa - Sostorilca zalotena v bližnjem vozilu - Skupinica nepridipravov je počakala, da je intervent opravil redni obhod, nato pa se je spravila k delu

(Maribor, 19. avgust 2012) V petek, 17. avgusta, malo pred polnočjo je Sintalov varnostnik intervent opravil obhod varovanih objektov v Poslovni proizvodni coni Tezno v Mariboru. Kazalo je, da je vse v najlepšem redu, vendar se je kljub temu hitro vrnil. Tako je prekrižal načrte skupini tatov železa; kot se je kasneje izkazalo, je šlo za tri moške srednjih let. Ti so presodili, da je najprimernejši čas za podvig takoj po opravljenem obhodu varnostnika. Intervent je enega od njih presenetil pri zabojniku starega železa, ostala dva pa sta se nahajala v avtu v neposredni bližini. Tatove je v nadaljnji postopek prevzela policija.

V coni Tezno, kjer je včasih domoval TAM, deluje okoli 200 podjetij. Janez Purgaj, operativni vodja v varnostnem podjetju Sintal Maribor, je pojasnil: "V zadnjem času smo na območju cone Tezno zaznali povečano število kriminalnih dejanj, zlasti tatvin. Zato smo okrepili intervencijske ekipe in njihove aktivnosti na tem področju. Cono zaznamuje živahno poslovno dogajanje, zato je področje zanimivo tudi za tatove, ki poskušajo odtujiti vse po vrsti, od manjših stvari do 1000- litrskih cistern. Tudi med vozniki težkih tovornjakov, ki prihajajo od daleč in podnevi raztovorijo svoja vozila, ponoči pa tu prespijo, smo že zalotili take, ki so nameravali kar naložiti in odpeljati, kar so v bližini našli zanimivega."

Kontakt in podrobnejše informacije:

Jana Zakrajšek

Sintal koncern

Litostrojska c. 38, SI-1000 Ljubljana

tel.: +386 1 513 00 15

fax: +386 1 513 00 19

GSM: +386 31 725 000

mail: jana.zakrajsek@sintal.si

spletna stran: www.sintal.si