O-STA

Pričenja se zadnja Simbioza giba, gibalo bo več kot 20.000 ljudi!

Spoštovani!

Na uradni otvoritvi, ki bo danes, 10.10.2016 ob 10:00 potekala na Osnovni šoli Vič (Abramova 26), bomo tudi uradno odprli vrata letošnji Simbiozi, ki sicer poteka v tem tednu med 10. in 16. oktobrom po celotni Sloveniji.

Dočakali smo jo- vseslovensko prostovoljsko akcijo Simbioza Giba! Gibanje, rekreacija, športna rekreacija, šport. Za vse generacije po celotni Sloveniji. Danes bomo Simbiozo Giba otvorili s športnim programom, ob 10. uri na Osnovni šoli Vič (Abramova 26). Projekt poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije g. Boruta Pahorja, na otvoritvi pa bo kot častna govornica prisotna ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ga. Anja Kopač Mrak. Po uradni otvoritvi se bomo zagibali v teden akcije z različnimi generacijami - skupaj bomo zaplesali, zamigali, se razgibali in skočili v tretjo in zadnjo Simbioza Giba akcijo.

Vodja projekta Ana Pleško je ob pričetku tretje in zadnje Simbioza Giba akcije poudarila, da bo Simbioza vedno čudovita zgodba, ki povezuje različne generacije po celotni Sloveniji: "Simbioza Giba je zgodba, ki povezuje Slovenijo. Ni pomembno, ali se gibamo ali se računalniško izobražujemo ali pa enostavno, medgeneracijsko sodelujemo, to bo vedno naša Simbioza, Simbioza vseh nas. In verjamem, da je ključ prihodnosti v medgeneracijskem sodelovanju."


Z današnjim dnem se namreč odpira več kot 300 lokacij po celotni Sloveniji - sodelujejo vrtci, osnovne in srednje šole, različna društva in klubi ter drugi ponudniki lokacij. Letos pričakujemo rekordno število ljudi- po napovedih bo v tednu med 10. in 16. oktobrom gibalo več kot 20.000 ljudi.

Sklepna misel zadnje vseslovenske akcije je povzeta s sloganom akcije: "Vse življenje se gibamo!". Skozi akcijo in projekt zagovarjamo, da je ključnega pomena, da sporočilo o zdravem načinu življenja širimo in krepimo zavest o pomenu dnevnega gibanja za zdravje človeka in kvalitetnejšo življenjsko obdobje, prav tako pa je pomembno gibanje v vseh življenjskih obdobjih. S strokovno podporo močnih strateških partnerjev (- Ministrstvo za zdravje, Olimpijski komite Slovenije, Fakulteta za šport Univerze v Ljubljani, Nacionalni inštitut za javno zdravje, Zveza društev upokojencev Slovenije), podporo ambasadorjev projekta in podporo pokroviteljev (Zavarovalnica Triglav), so pripravili zanimiv in pester program.

Prijave potekajo preko www.simbioza.eu ali preko telefonske številke 030 456 776.

Hvala, ker boste z objavo podprli naš vseslovenski prostovoljski projekt Simbioza Giba. Vabljeni, da se nam pridružite na otvoritvi. Če potrebujete dodatne informacije, gradivo, materiale, slike, zgodbe, izjave- nam prosim to sporočite na pr@simbioza.eu ali nas pokličite na 040 600 133 (Ana Pleško, vodja projekta).

Zamigajte v akciji Simbioza Giba!