O-STA

Akademija strojništva 2016, 5. mednarodna konferenca strojnih inženirjev

Zveza strojnih inženirjev Slovenije in Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani z Alumni klubom ponosno pripravljamo največji, že tradicionalni slavnostni dogodek slovenske strojne in inženirske stroke - Akademijo strojništva 2016, ki bo 18. oktobra 2016 ob 19. uri v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma.

S tem dogodkom poudarjamo vlogo in dosežke slovenskega inženirstva ter odmevne rezultate sodelovanja industrijskega in akademskega okolja za še večjo gospodarsko rast in kakovostnejše življenje.

Vrhunec slavnostnega dogodka bo počastitev najuspešnejšega podjetja s podelitvijo nagrade za globalno prodornost slovenskega inženirstva, posebno čast in poklon bomo izkazali zaslužnemu posamezniku s podelitvijo nagrade za življenjsko delo.

Inženirsko moč bomo združili na okrogli mizi na temo sodelovanja, povezovanja in inovacije.

Inženirji smo in znamo biti tudi del kulture! Vez med inženirstvom in kulturno-zabavnim programom bodo stkali študenti Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani, ki so člani vokalno-plesnih skupin. Na priredivi se bodo predstavili: acappela zasedba Bassless, Tilen Pačnik, Akademska folklorna skupina France Marolt in Tilen Artač. Dogodek bo povezovala gospa Eva Longyka Marušič.