O-STA

Krakovski nasip v znamenju fakultete za strojništvo

V petek 27. novembra, se sočasno s prižigom lučk v mestnem jedru, odpira tudi razstava Fakultete za strojništvo, UL, na Krakovskem nasipu ob Ljubljanici. Razstavljene fotografije prikazujejo širino strojništva ter prizadevanja fakultete k nizkoogljičnemu gospodarstvu ter visoko razviti industriji. Razstava ponuja tudi vpogled v prihodnost Fakultete za strojništvo, ki bo z novo stavbo v okviru univerzitetnega središča Brdo, še dodatno utrdila položaj ene od nosilk tehnološkega napredka pri nas. Razstava bo na ogled vse do 1. februarja 2021.

Med 27. novembrom 2020 in 1. februarjem 2021 bo na Krakovskem nasipu ob Ljubljanici na ogled razstava izbranih utrinkov raziskovalne dejavnosti Fakultete za strojništvo. Z razstavljenimi fotografijami želi fakulteta prikazati širino delovanja ter predstaviti svoja prizadevanja, predvsem na področju okoljske problematike in gospodarskega razvoja.

Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani ima že 100-letno tradicijo sodobnega strojništva, ki se kaže v vrhunskem izobraževanju inženirjev, odličnih raziskovalnih dosežkih in njihovem prenosu v gospodarstvo. Na poti k razvoju družbe, zlasti na področju nizkoogljičnega gospodarstva in visoko razvite industrije, jim bosta v prihodnje znatno pomagali izgradnja nove stavbe v okviru univerzitetnega središča Brdo in njena visokotehnološka oprema.

Kljub visokotehnološkemu delovanju so na Fakulteti za strojništvo, razstavo zasnovali na privlačen in razumljiv način, ki bo gledalca presenetil, bodisi z estetskega ali znanstvenega vidika. Dekan Fakultete za strojništvo, prof. dr. Mitjan Kalin pa je k njenemu ogledu povabil s sledečimi besedami: "Izbrali smo nekaj utrinkov iz našega dela, ki vam bodo pokazali, da je Fakulteta za strojništvo eden izmed nosilcev tehnološko napredne Slovenije, in zato se njena prihodnost dotika tudi vas."

Razstavo je omogočil Javni zavod Turizem Ljubljana.

Zahvaljujemo se vam za poročanje.

Več informacij:

Katja Pustovrh

Služba za gospodarske zadeve in komuniciranje

Fakulteta za strojništvo

Aškerčeva cesta 6, SI-1000 Ljubljana, Slovenija

T.: +386 1 4771 662, M.: +386 31 211 781

Katja.Pustovrh@fs.uni-lj.si, www.fs.uni-lj.si

Sanja Kejžar Kladnik

Služba za gospodarske zadeve in komuniciranje

Fakulteta za strojništvo

Aškerčeva cesta 6, SI-1000 Ljubljana, Slovenija

T.: +386 1 4771 121, M.: +386 41 373 916

Sanja.KejzarKladnik@fs.uni-lj.si, www.fs.uni-lj.si