O-STA

Obala je privilegij slovenskih športnikov

Vedno bolj se krepi zavedanje o pomembnosti čistega, zdravega zraka. Živimo v mestih, kjer je zrak vedno bolj onesnažen, škodljiv za pljuča, srce, za naše zdravje. A na srečo je tu narava. Medtem, ko se doma in v službi velikokrat počutimo utrujeno, smo na plaži ali v gozdu sveži in sproščeni. Gost promet, fosilna goriva in električne naprave ustvarjajo pozitivne ione, ki povzročajo utrujenost ali obolelosti, v naravnih okoljih pa vdihujemo negativne ione, ki pozitivno vplivajo na naše življenje. In Portorož je kraj v Sloveniji, kjer najdemo največ negativnih ionov.

Na Obalo je med konferenco Sporto po svež zrak prišel tudi svetovni boksarski prvak Dejan Zavec. "Prometna frekvenca v centru povzroča slab zrak, na Obali pa k boljšemu zraku pripomorejo tudi iglavci, ki so za telo tudi manj alergeni. Toplejši zrak ob morju pa omogoča še večji vnos kisika za boljše delovanje celic." Pravi, da morajo športniki čim pogosteje menjavati okolje, v katerem trenirajo, in pomembno je, kakšno je to okolje. "Mi smo bili pogosto na pripravah na morju, ker je v zraku res neverjetna kombinacija snovi, ki pomagajo. Obala je privilegij, ki ga imamo slovenski športniki." Je pomembno ustvarjalno okolje in pomaga, da lažje izpolnjujemo svoje obveznosti, je ponosen Zavec. In konferenca Sporto ni samo druženje, je teorija, ki v praksi mora obstajati, je jasen. "Teorija, ki jo med predavanji izluščimo in ob večernem druženju še dodatno okrepimo."

Poln novega znanja, nasvetov, napotkov, poznanstev in novih doživetij je Dejan Zavec prenočil v novem Mind Hotelu Slovenija. "Ni moč spregledati, da je hotel popolnoma obnovljen. Že prej je bil zavidanja vreden, zdaj pa me je pričakala popolnoma nova zgodba," je navdušen Zavec. Zaveda se, da je ambient, v katerem človek biva, pomemben tako za fizično kot mentalno ustvarjanje. "Pozitiven ambient, ki sem ga začutil v Hotelu Slovenija, ima kombinacijo, ki pripomore k dobremu počutju in tako omogoča možnost nastanja novih poslovnih možnosti, razvijanja športnega duha in pozitivnega družabnega življenja."