O-STA

Izobraževalna prireditev: Linux dan 2

Po prvem Linux dnevu januarja letos se tokrat vsebinsko in tematsko razširjena prireditev dopolnjuje z mnogimi podjetji, ki bodo s predavanji in delavnicami predstavila svoje rešitve in primere iz prakse. S predavanji sodelujeta tudi tuja gosta, korporaciji Red Hat Inc., ki prvič prihaja v Slovenijo, in MySQL AB s Švedske.

Ljubljana, 25. 02. 2004. Enodnevna izobraževalno-informativna prireditev "Linux dan 2" bo potekala v organizaciji Housing Co. d.o.o. 2. aprila 2004. Organizator je tokratno prireditev, ki je že druga v tem letu, razširil z dodatno poslovno smerjo in laboratorijskim dnevom. Tako se skupni dopoldanski del predavanj v nadaljevanju razdeli v poslovno, praktično in začetno smer. Da bi bila prireditev še bolj zanimiva, so povabili ugledne goste iz tujine, vodilni podjetji z Linux področja, podjetji Red Hat Inc. in MySQL AB.

Prireditev se usmerja na vprašanje kakovostnih in vpeljanih Linux rešitev v slovenskem poslovnem okolju, novi različici Oracle 10G za Linux in na praktične delavnice z neposrednimi prikazi delovanja. Kot že na prvi prireditvi, je tudi tokrat del predavanj in delavnic namenjen začetnikom oz. tistim, ki se nameravajo z Linuxom spoprijeti v prihodnosti. Zanje je organizator pripravil tudi dodatek k prireditvi, ki bo potekal ločeno 5. aprila v obliki laboratorijskih vaj.

Dogajanje na področju odprtokodnih rešitev in Linuxa tako postaja vse bolj zanimivo in pestro tudi v Sloveniji. Po udeležbi na prvem Linux dnevu organizator tudi tokrat pričakuje velik odziv.

Več informacij lahko dobite na spletni strani: www.housing.si/linuxdan2.htm

Dodatne informacije: Housing Co. d.o.o., Gregor Jemec, tel. 041/663 129, e mail: gregor.jemec@housing.si