O-STA

Fortune razglasil Alcoo za najboljše podjetje med kovinskimi proizvajalci

Vodilna ameriška poslovna revija Fortune je v svojem letnem poročilu najboljših podjetij, ki ga bo mogoče kupiti prihodnji mesec, razglasila podjetje Alcoa za najboljše med kovinskimi proizvajalci. Revija je poimenovala Alcoo �"najbolj hvalevredno kovinsko podjetje" in ga uvrstila na vrh lestvice kovinske industrije. Podjetje se je uvrstilo na prvo mesto v vseh osmih kategorijah - inovativnost, sposobnost kadra, uporaba premoženja družbe, socialna odgovornost, dobro upravljanje, finančna trdnost, dolgotrajna naložbena vrednost ter kakovost izdelkov in storitev. Alcoa je tako zasedla prvo mesto med kovinskimi podjetji že deveto leto zapored.

Na lestvici podjetji iz vseh zvrsti industrije se je Alcoa uvrstila na drugo mesto v kategoriji socialne odgovornosti. Fortune je v svojo raziskavo zajela 592 podjetij v 64 industrijskih panogah in anketirala kakih 10.000 vodilnih delavcev, direktorjev in borznih analitikov, ki so razvrstili podjetja iz panog, v katerih delajo, po osmih kategorijah.

Alcoa je vodilni svetovni proizvajalec aluminija, aluminijevih izdelkov in boksita, in je dejaven v vseh glavnih panogah industrije. Podjetje nudi izdelke za proizvodnjo vesoljskih plovil, avtomobilov in embalaže, gradbeništvo, potniški promet in drugo industrijsko proizvodnjo, ter poleg drugih storitev strankam zagotavlja oblikovanje, tehnologijo in izdelavo. Poleg aluminijevih izdelkov in sestavnih delov, Alcoa prav tako trži vrsto blagovnih znamk, med njimi folije in plastične ovitke Reynolds Wrap(R), platišča Alcoa(R) in izdelke za gospodinjstvo Baco(R) . Podjetje prav tako izdeluje vinilne obloge, zapirala, pritrjevalne sisteme, precizne odlitke, in električne razdelitvene sisteme za avtomobile in tovornjake. Podjetje zaposluje 120,000 delavcev v 41 državah.

Več informacij lahko najdete na spletni strani www.alcoa.com