O-STA

Dobrodelno: dm in Radio 1 za pomoč številnim socialno ogroženim družinam

Da bi bilo praznično vzdušje čim lepše tudi za tiste, ki živijo v pomanjkanju in stiski, sta dm in ekipa Radia 1 tudi letošnje leto pripravila 28-urni dobrodelni radijski maraton. Priljubljeni radijci Denis Avdić, Jana Morelj in Miha Deželak so od 22. decembra, od 5. ure zjutraj, pa do 23. decembra, do 9. ure zjutraj, svoj studio preselili kar v središče Ljubljane. Njihova jutranja oddaja je tokrat namesto 4 trajala kar 28 ur, dm je vsako uro dobrodelnega maratona namenil določen znesek za pomoč družinam v stiski, posamezniki so darovali s sporočili, skupaj pa so tako zbrali več kot 80.000 €.

Za dobrodelnost tudi številni znani slovenski glasbeniki, igralci in druge znane osebnosti

Dogajanje v radijskem studiu pred mestno hišo so popestrili številni znani slovenski glasbeniki, igralci in druge znane osebnosti. Dobrodelno dogajanje so med drugim podprli predsednik RS Borut Pahor, ljubljanski župan Zoran Janković, Peter Poles, Jasna Kuljaj, Špela Grošelj, Robert Kranjec, Rok'n'Band, S.A.R.S., Modrijani, Brane Gregorčič, Marko Potrč, plesalci Led Motion, Nipke, Nina Pušlar in še mnogi drugi. Med tem, ko je bilo pestro pred ljubljansko Mestno hišo, je podjetje dm nagrajevalo tudi svoje kupce. Simpatični radijski voditelji so namreč naključno klicali v dm prodajalne po vsej Sloveniji in tiste, ki so se v času klica znašli na blagajni izbrane prodajalne, razveselili s podarjeno nakupovalno vrečko in jim v celoti pokrili nakup.

Tik pred božičem se je Slovenija povezala v dobrodelnosti, vsi sodelujoči pa so tako v dobri volji številnim vsaj za trenutek pregnali skrbi in jim polepšali praznične dni.