O-STA

Podeljena Savinova odličja za leto 2016

Občina Žalec ob slovenskem kulturnem prazniku vsako leto podeljuje Savinova odličja za ugledne dosežke na različnih področjih kulturne ustvarjalnosti.

Komisija za podelitev Savinovih odličij se je odločila, da letos podeli pet Savinovih odličij, in sicer 4 priznanja in Savinovo plaketo z denarno nagrado.

Na osrednji občinski proslavi, ki je bila v polni dvorani Doma II. slovenskega tabora Žalec v ponedeljek, 6. februarja 2017, so Savinova odličja za leto 2016 prejeli:

Savinova priznanja

- Maruša Mirnik za pomembne rezultate, ki jih je dosegla s svojimi učenci na mednarodnih glasbenih tekmovanjih, s čimer je prispevala k razvoju kulturnih dejavnosti tudi v domačem okolju.

- Nina Baša za velike uspehe na glasbeno-pedagoškem področju in pomemben prispevek k razvoju kulturnih dejavnosti v občini.

- Jan Grobelnik za bogatitev in razvoj zborovskega petja, zlasti otrok in mladih v domačem kraju, s čimer je pomembno prispeval k razvejanosti kulturnih dejavnosti v občini.

- Feliks Zajc za velik prispevek pri ustanovitvi in dolgoletnem vodenju Vaške godbe Hramše, s čimer je pomembno vplival na razvoj kulturnih dejavnosti v občini.

Savinovo plaketo z denarno nagrado

- Zdenka Markovič za življenjsko delo na področju vodenja pevskih zborov, kjer je dosegala izjemne uspehe, s katerimi je bila občinska kultura uveljavljena v širšem slovenskem prostoru.

Savinova odličja je podelil župan Janko Kos, slavnostni govornik je bil direktor Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti mag. Marko Repnik.

Program je povezovala Lidija Koceli.

Podelitev je zaključila skupina Jararaja s predstavo Trubar in drugi trubadurji slovenske kulture.

Scena: Silvo Lavtižar

Luč: Klemen Krajnc

Tonska oprema: Matevž Weber

Več informacij: ZKŠT Žalec, zkst.program@siol.net, tel. 03 712 12 82, 041 315 802

Na fotografiji župan Janko Kos s prejemniki Savinovi odličij (od leve Nina Baša, Maruša Mirnik, Zdenka Markovič, Jan Grobelnik, Feliks Zajc) in slavnostnim govornikom mag. Markom Repnikom.

Avtor fotografije: Tone Tavčer (več fotografij na: http://www.zkst-zalec.si/)