O-STA

Mednarodno obarvana SŠOF Ljubljana

V oktobru 2016 smo se že petič zapovrstjo sestali profesorji iz šestih evropskih držav na mednarodnem projektnem sestanku Erasmusovega projekta Career in Art - tokrat v Ljubljani.

Namen sestanka je seveda organizacija prihajajoče izmenjave dijakov, in hkrati tudi priložnost za klepet, neformalno druženje, dragoceno izmenjavo izkušenj na različnih področjih ustvarjanja ter načrtovanje bodočih projektov.

Tokrat smo gostom želeli predstaviti umetniške, arhitekturne, umetnostnozgodovinske, kulturne, izročilne in kulinarične posebnosti naše dežele. V ta namen smo jih popeljali v Hrastovlje, Krkavče, Piran, Bled in Radovljico. Obiskali smo Narodno galerijo, Plečnikovo hišo, Čebelarski muzej, Lectarsko delavnico, se sprehodili po Ljubljani in stopili v atelje dveh priznanih umetnikov, in sicer Todorčeja Atanasova ter Apolonije Simon. Gosti so bili navdušeni nad videnim. Rodile so se številne zamisli o nadaljnjih možnosti povezav med partnerskimi šolami in nastal je pester program dela za dijake, ki prihajajo k nam v mesecu novembru 2016.

Veselimo se druženja z mladimi ustvarjalci.

Besedilo: Sandra Žeželj

Foto: Sonja Lebedinec Radigues