O-STA

Aktiven dan za aktivno starost

S ciljem ozaveščanja javnosti o pomembnosti aktivnega življenja med najstarejšimi, načrtujejo organizatorji Aktivnega dne (Zavod Aktivna Starost, Fitnes Klinika, družba DEOS in Fakulteta za Šport Univerze v Ljubljani) s 1. marcem 2017 izvedbo raziskave o učinkih zdravega in aktivnega življenjskega sloga v starosti.

Aktivacija najstarejše populacije

Program Aktiven dan je namenjen predvsem starejšim od 80 let, ki bivajo v domačem okolju in se zaradi različnih ovir ne morejo v zadostni meri udeleževati aktivnosti izven doma, potrebnih za vzdrževanje ustrezne kakovosti življenja. V okviru aktivnega dne udeleženci izvajajo vaje za ohranjanje ter izboljšanje fizičnih in miselnih aktivnosti. Ker pa je poleg aktivnega življenjskega sloga izjemno pomembna tudi finančna varnost v starosti, je projekt podprla tudi Prva osebna zavarovalnica, ki nudi zaščito in varnost skozi vsa življenjska obdobja.

Povabilo k sodelovanju v raziskavi

Organizatorji vabijo vse, ki želijo izboljšati kakovost svojega življenja v starosti prek večje fizične, miselne in socialne aktivacije, da se jim pridružijo. Raziskava je namenjena vsem starejšim od 80 let, pri čemer bo udeležba v programu za čas trajanja raziskave za udeležence brezplačna. Potrebno je opozoriti, da so skupine zaradi individualnega pristopa majhne, zato so mesta v raziskavi omejena. Raziskava bo potekala v DEOS Centru starejših Trnovo od marca do konca maja.

Več informacij o programu in možnosti prijave na sodelovanju v raziskavi so na voljo na telefonski številki 08/2002-502 oziroma na elektronskem naslovu info@zavodAS.si.

Prijavite se po telefonu 08/2002-502 do 28. februarja oziroma do zapolnitve mest.