O-STA

Kapsch CarrierCom pospešuje omrežje GPRS za VIPnet in Si.mobil

DUNAJ, Avstrija: VIPnet (Hrvaška) in Si.mobil (Slovenija), operaterja mobilkoma austria, sta izbrala družbi Kapsch CarrierCom AG in Intelligent Compression Technologies, Inc. (ICT) za zagotavljanje hitrih brezžičnih podatkovnih storitev.

ICT-jev izdelek za pospešitev brezžičnega prenosa podatkov, AcceleNet™, omogoča zagotavljanje hitrih brezžičnih podatkovnih storitev AcceleNet uporablja napredne tehnike za stiskanje podatkov in optimizacijo protokolov, ki bistveno skrajšajo čas, ki je potreben za brskanje po spletu ter prenos e-pošte in prilog - obenem pa ohranja celovitost podatkov. Februarja 2004 sta hrvaški GSM operater VIPnet in slovenski GSM operater Si.mobil uspešno uvedla izdelek AcceleNet (na Hrvaškem z imenom VIP.fastnet in v Sloveniji z imenom Accelenet), da bi uporabnikom omrežij GPRS omogočila hitre brezžične podatkovne storitve. Od Marca 2003 uporablja AcceleNet tudi mobilkom austria v svoji rešitvi A1 NETBOOSTER.

AcceleNet omogoča znatno hitrejše prenose v obe smeri, zlasti za e-pošto s prilogami, brskanje po spletu, prenos datotek med prenosnimi računalniki in PDA-ji (PDA - razen Si.mobil). ICT je izdelal rešitev v sodelovanju s podjetjem Kapsch CarrierCom AG, vodilnim inovatorjem na področju komunikacijskih rešitev za telekome in IT-sisteme, ki ima sedež na Dunaju in podružnice po vsej Vzhodni Evropi.

O podjetju Kapsch CarrierCom AG

Kapsch CarrierCom AG je del skupine Kapsch in sistemski inovator za rešitve na področju komunikacijske tehnologije za operaterje fiksnih, mobilnih in podatkovnih omrežij. Tehnološko znanje podjetja pokriva opremo za optično transmisijo, radio in relejne sisteme, sisteme glasovnega preklapljanja, povezanih mobilnih omrežij GSM/GPRS/UMTS/WLAN ter podatkovno opremo za ATM, blokovno posredovanje (frame relay) in IP. Kot dodatek storitvam in aplikacijam za omrežja naslednje generacije ter inovativnim rešitvam OSS/BSS, pokriva podjetje Kapsch CarrierCom celotno verigo dodane vrednosti - od svetovanja, oblikovanja, razvoja, namestitve in integracije do vzdrževanja ter delovanja celotnih omrežij.

Kapsch AG

Brigitte Herdlicka

Telefon: +43 (0)50 811-2705

E-pošta: brigitte.herdlicka@kasch.net

www.kapschcarrier.com

www.kapsch.net

Kapsch CarrierCom AG

Hans-Georg Mayer

Telefon: +43 (0)50 811-3664

E-pošta: hans-georg.mayer@kapsch.net