O-STA

Kapsch Carrier Com AG modernizira železnice na Češkem - veliko naročilo za dobavo digitalnega komunikacijskega sistema

Podjetje Kapsch se je z digitalnim komunikacijskim sistemom za železnice "GSM-R" uveljavilo pred številnimi konkurenti: z dobavo digitalnega komunikacijskega sistema Češkim železnicam je Kapsch CarrierCom v samo nekaj mesecih ponovno pridobil velik posel v srednjeevropskem prostoru. Podjetje bo za Češke železnice opremilo mednarodni železniški koridor od nemško-češke meje prek Prage do Kolina z modernim digitalnim sistemom "GSM-R" v vrednosti približno 8 milijonov evrov. GSM-R se poleg Španije in Francije uvaja tudi v Nemčiji in na Slovaškem. Sistem, ki ga bo za Češke železnice postavil Kapsch CarrierCom, bo pripomogel k enotnim, čezmejnim digitalnim železniškim komunikacijam v Srednji Evropi.

"Veseli nas, da so Češke železnice za modernizacijo svojega komunikacijskega sistema izbrale naše podjetje zaradi naših večdesetletnih izkušenj in znanja na področju telekomunikacijske infrastrukture," pravi dipl. inž. Peter Nedwed, direktor podjetja Kapsch CarrierCom. "Z uvedbo sistema GSM-R na Češkemu so evropske železnice velik korak bližje cilju enotnega, čezmejnega digitalnega komunikacijskega sistema, ki bo ohranil njihovo konkurenčno sposobnost."

Naročilo Čeških železnic zajema dobavo, montažo in vzpostavitev delovanja sistema GSM-R v IV. mednarodnem koridorju od nemško-češke meje prek Prage do Kolina. Digitalna komunikacijska tehnologija GDM-R je vseevropski temelj za prenos govora in podatkov na železnici, pa tudi za novi elektronski varnostni sistem ETCS (European Train Control System). Standard GSM-R je bil določen v EU projektu MORANE, pri katerem je pomembno sodeloval tudi Kapsch.

Enoten evropski sistem - učinkovito usmerjanje prometa in znatno večje udobje

S to modernizacijo bodo Češke železnice povezale varnost prog in komunikacijsko tehniko, saj GSM-R omogoča tudi prenos podatkov, ki so pomembni za varnost. Sistem, ki ga bo uvedel Kapsch, ne omogoča samo komunikacije med strojevodjo in prometnikom, ampak tudi preprosto, moderno in učinkovitejše usmerjanje železniškega prometa. "Za potnike pomeni uvedba novega sistema tudi možnost dodatnih storitev, ki jih bodo lahko ponudile Češke železnice, in s tem večje udobje med potovanjem," pravi inž. Horst Kaufmann, vodja področja Railway Infrastructure v Kapsch CarrierCom AG.

O podjetju Kapsch CarrierCom AG:

Kapsch CarrierCom AG je del skupine Kapsch in sistemski inovator za rešitve na področju komunikacijske tehnologije za operaterje fiksnih, mobilnih in podatkovnih omrežij. Tehnološko znanje podjetja pokriva opremo za optično transmisijo, radio in relejne sisteme, sisteme glasovnega preklapljanja, povezanih mobilnih omrežij GSM(R)/GPRS/UMTS/WLAN ter podatkovno opremo za ATM, blokovno posredovanje (frame relay) in IP. Kot dodatek storitvam in aplikacijam za omrežja naslednje generacije ter inovativnim rešitvam OSS/BSS, pokriva podjetje Kapsch CarrierCom celotno verigo dodane vrednosti - od svetovanja, oblikovanja, razvoja, namestitve in integracije do vzdrževanja ter delovanja celotnih omrežij.

Če želite več informacij, se obrnite na:

Brigitte Herdlicka

Public Relations

Tel.: +43 (0)50811 2705

E-pošta: brigitte.herdlicka@kapsch.net

www.kapschcarrier.com

www.kapsch.net

Hans-Georg Mayer

Marketing & Communications

Tel.: +43 (0)50811 3664

E-pošta: hans-georg.mayer@kapsch.net