O-STA

Pobuda Pripelji srečo v službo

Velenje, 9. maj 2017 - Mestna občina Velenje je februarja letos sprejela Celostno prometno strategijo. Z njo se je zavezala k spodbujanju okolju in telesu prijaznejših načinov vsakodnevnih prevozov na krajše razdalje.

Poleg urejanja infrastrukture za kolesarje in pešce, je naša naloga tudi spodbujanje občanov k spremembi potovalnih navad. Zato vabimo vse občane, da se pridružijo nacionalni pobudi Pripelji srečo v službo, ki spodbuja kolesarjenje na delo in bo letos trajala od 15. maja do 9. junija. Kolesarjenje namreč pozitivno vpliva na občutek sreče, s tem pa povečuje tudi delovno učinkovitost in izboljšuje odnose s sodelavci.

Vsi zainteresirani se lahko registrirajo preko spletne strani www.pripeljisrecovsluzbo.si; sodelujejo lahko tako posamezniki kot tudi trojke. V sklopu pobude bodo izžrebali kolesarje, ki bodo, poleg že znanih splošnih koristi kolesarjenja, nagrajeni tudi s privlačnimi nagradami.

Mestna občina Velenje bo v času trajanja pobude vsem obiskovalcem upravne stavbe, ki bodo po opravkih prišli s kolesom, podelila simbolično nagrado - nalepko "V Velenju kolesarim". Prav tako se bomo pobudi pridružili tudi zaposleni v velenjski občinski upravi.

Nacionalno pobudo spodbujanja kolesarjenja na delo organizirata Slovenska kolesarska mreža in Urbanistični inštitut Republike Slovenije ob podpori Gospodarske zbornice Slovenije in Ministrstva za infrastrukturo. Zainteresirani lahko več informacij o pobudi dobijo na spletnih straneh www.pripeljisrecovsluzbo.si, www.facebook.com/pripeljisrecovsluzbo, e-naslovu skm@kolesarji.org ali telefonski številki 031 329 586.

Prijazno vabljeni k sodelovanju.

Lep pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje