O-STA

Prihaja 3. sezona Amc-jeve serije "Fear the walking dead": pripravljeni na novo pustolovščino?

Ljubljana - 11. maj 2017 - Težko pričakovana tretja sezona AMC-jeve serije "Fear the Walking Dead" v Slovenijo prihaja v ponedeljek, 5. junija. Ker bodo serijo istočasno premierno predvajali tudi v ZDA, si jo na naših malih zaslonih lahko ogledate že ob 3. uri zjutraj, prav tako pa bo ponovitev predvajana še isti dan ob 22. uri, ko bosta gledalcem na voljo kar dve zaporedni epizodi. Prvi junijski ponedeljek bo tako rezerviran za ljubitelje serije "Fear the Walking Dead", ki si bodo za uvod v novo sezono lahko ogledali epizodi Eye of the Beholder in The New Frontier. Kaj čaka naše junake?

Mednarodnih meja po koncu sveta ni več, junaki serije pa morajo poskusiti ponovno zgraditi celotno družbo in vzpostaviti vezi v družini. Madison se tako zopet poveže s svojim partnerjem Travisom, s katerim združita moči pri iskanju Nicka. To ju bo vodilo proti severu ZDA, njuno odkritje pa bo družini ponudilo novo upanje. Upanje, ki bo zahtevalo žrtvovanje, mogoče celo prelivanje krvi. Ali Madison res ne bo več ponavljala napak iz preteklosti, kot je obljubila? Se bo sposobna soočiti z brutalnostjo, če bo to potrebno? Prav tako Travis čuti veliko večjo bližino z Madison kot kdajkoli prej. Oba imata za seboj temačno preteklost in oba sta izgubila svoja sinova. Ni spoštoval Lizine poslednje želje, da zaščiti njunega sina, zato bo naredil vse, kar je v njegovi moči, da zaščiti to, kar mu je še ostalo. Pa se bo po apokalipsi res uspel znova postaviti na noge? Bo našel odrešitev?

Nick, kot ga poznamo iz druge sezone serije, je sedaj veliko bolj odrasel. Že res, da je ob svojem prvem podvigu kot vodja padel v past ameriške milice in le za las ušel smrti, poleg tega se tudi ne čuti več nesmrtnega, vendar pa se bo v tretji sezoni serije primoran vrniti v vsej svoji veličini. Sploh če bo v La Coloniji želel najti njemu tako zelo pomembno duhovnost. Tudi njegova sestra Alicia je v zadnji sezoni precej odrasla. Še vedno pa je pretresena zaradi umora Andresa in je na nek način izgubila svojo prihodnost, zaradi česar povsod okrog išče krivca. Ji bo uspelo najti krivca ali pa krivdo zvaliti na nekaj/nekoga drugega? Bo lahko sploh kdaj dojela in razumela, kaj je naredila?

Tako kot mora Alicia najti razlog za preživetje, pa mora Strand najdi razlog za življenje. Potrebuje nov kompas, da začrta smer in tudi novo valuto za financiranje potovanja. Sprašuje se, kaj ima na tem svetu zdaj sploh še vrednost? Prav tako mora svoje sposobnosti preživetja pokazati Ofelia, ki mora dokazati, da je prava borka, tako kot njen oče. Znova se bo povezala z Madison in njeno družino, a vseeno je Ofelia tista, ki jih je zapustila, ko je sledila svojemu upanju. Kako se ji bo to vrnilo? In kdo je skrivnostni moški, ki ga je srečala na meji?

###

O AMC, najbolj priljubljeni ameriški kabelski televiziji

Kabelska televizija AMC, ki sodi med najbolj priljubljene in največkrat nagrajene blagovne znamke v zgodovini televizije, je v Slovenijo prispela 5. novembra 2014. Začetek oddajanja je bil del širše pobude, saj je istočasno začela oddajati tudi v drugih državah Srednje in Vzhodne Evrope. AMC Networks International - Central Europe gledalcem AMC prinaša vsebino, po kateri ta blagovna znamka slovi: izvirne serije in kakovostne filmske vsebine. S predvajanjem kritiško priznanih serij, kot so Kriva pota (Breaking Bad), Bitka za CTRL (Halt and Catch Fire), Fargo, Better Call Saul, Fear The Walking Dead, HUMANS, Into the Badlands, The Night Manager, Preacher in Hap and Leonard, AMC utrjuje svoj položaj kot vodilna znamka podjetja ter globalno priljubljena in znana izbira ljubiteljev filmov in serij.

Za več informacij obiščite www.facebook.com/amctvslo in www.amctvce.com

O AMC Networks International

AMC Networks International - Central Europe je podružnica AMC Networks International, vodilnega mednarodnega podjetja na področju oddajanja in distribucije tematskih televizijskih programov s poudarkom na trgih Srednje in Vzhodne Evrope. Trenutno ponudba AMCNI - Central Europe vključuje 13 televizijskih programov v štirih žanrih:

- šport: Sport1, Sport2, SportM,

- otroški programi: Minimax, Megamax,

- informacije in zabava: Spektrum, TV Paprika, Spektrum Home,

- filmski programi: AMC, Film Mania, Film Café in Film+.

Programi so prilagojeni lokalnim gledalcem, jezikom in trgom, na voljo pa so na številnih platformah, kar vključuje programe v visoki ločljivosti, televizijo na zahtevo in mobilne naprave.

AMC Networks International je globalna skupina podjetja AMC Networks, ki priznane in zabavne vsebine zagotavlja v več kot 140 državah in območjih, kar vključuje Afriko, Azijo, Evropo ter Južno in Srednjo Ameriko. AMCNI sestavljata globalni blagovni znamki AMC in Sundance Channel ter priljubljeni, lokalno priznani programi iz različnih žanrov.

Za več informacij obiščite naslov www.amcnetworks.com/amcni.

###

Kontakt za medije:

Petra Črnivec, IPPR za AMC

e-pošta: petra.crnivec@ippr.si

GSM: 040 165 054