O-STA

Pazi, sveža grafika! #4 LEALUDVIK: In the waters on Leviathan; I would go poof!

Družba TAM-TAM in Mednarodni grafični likovni center (MGLC) v torek, 6. junija, ob 17. uri vabita na odprtje četrte razstave iz cikla Pazi, sveža grafika! #4 LEALUDVIK: In the waters on Leviathan; I would go poof!. Razstava bo na ogled do 3.7.2017 v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi (nasproti Glasbene matice).


LEALUDVIK: Ceremonies

In the waters on Leviathan je alternativna verzija projekta I would go poof!, le gozd zamenja za morje in močneje zagrize v okultistično simboliko. "I would go poof," je Charles Manson z nasmehom na obrazu odvrnil na vprašanje sodnika o načrtih ob morebitnem pogojnem izpustu. Predpostavka o človeku kot svobodnem bitju je zabloda. Živimo v strahu, neskončni rutini, nemoči. Ujeti smo v odprtem zaporu. Svoboda je iluzija. Zaradi vseh naporov je človekova želja po svobodi, pogojnem izpustu, izhodu ali vsaj prehodu v drugo stanje vse pogostejša. Večina zato išče magično rešitev -> izginiti brez sledu: poof!

LEALUDVIK sta Lea Jelenko in Matjaž Komel. Pri delu pretežno uporabljata fotografijo in sekvence videa, kar pogosto prepletata z ilustracijo in grafiko. V videu in fotografiji dokumentirata intimne performanse in rituale. Njuna umetniška praksa se napaja iz eksploracije telesa, seksualnosti, okultizma, žanrov true crime in horror.
....................................................................................................................................................................................................................................................

6. 6.-3. 7. 2017, TAM-TAMova Ulična galerija na Vegovi (nasproti Glasbene matice).