O-STA

LifeClass Terme Sveti Martin tudi letos del izjemnega kolesarskega podviga - dirke HARD CRO

O tem, kako priljubljena turistična destinacija je Medžimurje, govori tudi dejstvo, da je v tej najmanjši hrvaški občini v zadnjih letih organiziranih več večjih kolesarskih podvigov. Od Dirke po Hrvaški do fizično ene najbolj zahtevnih dirk HARD CRO. Gre za mednarodno ultramaratonsko kolesarsko dirko, ki je že postala tradicionalna kolesarska preizkušnja pred začetkom turistične sezone.

Na 1.400 kilometrov dolgo pot čez Hrvaško se bodo kolesarji podali 19. junija iz kraja Molunat, na jugu države. Dirko pa bodo morali zaključiti v manj kot petih dneh, s ciljem na vzhodu države, v Ilokah. V tem času morajo iti tekmovalci skozi dve kontrolni točki. Prva se nahaja na zahodu v Savudriji, druga pa v najsevernejšem turističnem kraju na Hrvaškem, natančneje v LifeClass Termah Sveti Martin na Muri, ki so od slovenske meje oddaljene le 10 minut. Letos je dirka omejena na 100 kolesarjev, ki se bodo sami ali v paru, vendar brez spremstva, podali na pot. Samo tisti, ki bo omenjeni podvig zaključil v točno določenem času, bo prejel naziv "HARD CRO finišer".

LifeClass Terme Sveti Martin so bile že v preteklosti partner omenjenega dogodka, saj je Medžimurje poznano kot atraktivna kolesarska destinacija, omenjeni dogodek pa vsako leto pritegne več kolesarjev in seveda tudi občinstva, tako domačega kot tujega. Ker se nahajajo v središču kolesarske meke, bodo tudi letos v času dirke tekmovalcem nudili prostor za počitek, okrepčilo in varovanje koles. Kontrolna točka bo postavljena v kolesarjem prijazen lokal Pub Potkova, ki je priljubljeno zbirališče številnih kolesarjev, ki se s tem športom ukvarjajo tako rekreacijsko kot tudi profesionalno, za svoje podvige pa so izbrali eno najlepših destinacij na Hrvaškem.