O-STA

3. Sezona AMC-jeve serije "Fear the walking dead" - pogled v zakulisje

Ljubljana, 5. junij - Danes ob 3. uri zjutraj se je začela težko pričakovana tretja sezona AMC-jeve serije "Fear the Walking Dead". Vsi ljubitelji serije, ki so zamudili jutranjo premiero prvih dveh epizod, si ponovitev Eye of the Beholder in The New Frontier lahko ogledajo danes ob 22. uri. Pred premiernim predvajanjem novih epizod niso bili vznemirjeni le zvesti privrženci serije, temveč tudi ustvarjalci tretje sezone, ki so se med snemanjem soočili s številnimi novostmi.

Dogajanje je tokrat locirano na ranču na čudoviti lokaciji, kjer so igralcem med snemanjem družbo delali pravi konji in krave, na vrtovih pa je rasla prava zelenjava. Igralka Alycia Debnam-Carey (Alicia Clark): "V pretekli sezoni smo veliko časa preživeli na ladji in z ljudmi, ki niso vedeli, kako preživeti apokalipso. V tej sezoni pa uživamo v eni izmed najlepših dolin na svetu, v kateri živijo ljudje, ki so bili zares pripravljeni na apokaliptične čase. Ko pridemo na ranč, smo dejansko edini, ki vemo, kaj se zares dogaja zunaj meja ranča."

Snemanje novih epizod je potekalo v Mehiki. Ranč so zgradili praktično iz nule, prav tako tudi poti, ki po dolini vodijo do njega. Kot je scenograf pojasnil Bernardo Trujillo, so jih pri ustvarjanju 3. sezone serije "Fear the Walking Dead" navdihnili ljudje, ki so se prek samooskrbe dejansko pripravljali na konec sveta, tako da so prešli na uporabo sončne energije, gojenje lastne zelenjave, ...