O-STA

Po znanje in življenjske izkušnje v Alghero

Med študenti, ki so se odločili poglobiti svoje znanje v tujini in si tako nabrati dragocene življenjske izkušnje, je tudi Alen Mangafić. Študent Fakultete za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani letošnje študijsko leto preživlja na Sardiniji, kjer preko Erasmus+ izmenjave na Fakulteti za arhitekturo in urbanizem v Algheru opravlja praktično usposabljanje na enem izmed njihovih oddelkov.

Mednarodni projekt Fertilia in Movimento

Poseben pečat na njegovo mednarodno študijsko izkušnjo bo pustilo terensko delo, ki se ga je med 21. in 27. majem udeležil v okviru predmeta in mednarodnega projekta Fertilia in Movimento (Fertilia v gibanju). Cilj projekta, ki je vključeval tako študente kot lokalne prebivalce, med katerimi so bili tudi migranti, ki so v Fertiliji našli svoj novi dom, je bila revitalizacija dveh degradiranih območij tega predmestja.

Alen Mangafić svojo mednarodno izkušnjo navdušeno opiše: "Po opravljenih analizah smo maja pričeli z deli. S pomočjo mladih iz azilnega doma ter drugih študentov iz celega sveta smo zgradili park, postavili sedeže iz poplavnih vreč in klopce, posadili drevesa ter uredili celotno območje. Koordinirala nas je izkušena ekipa danske organizacije Emergency Architecture & Human Rights, ki je letos zgradila osnovno šolo v Jordaniji." Kot še pojasni, je bil odziv domačinov v Fertiliji zelo dober, parka so se še posebej razveselili otroci iz bližnje šole, ki so se v njem igrali že prvi dan.

Prava odločitev za Erasmus+ v Algheru

Alen Mangafić poudarja, da so mednarodne študijske izmenjave zelo dragocene, vsem bodočim prostorskim načrtovalcem pa toplo priporoča izmenjavo v Algheru. Univerza v Sassariju namreč študentom na praksi Erasmus+ zagotavlja kakovostno in strokovno delo, ki ti prinese odlično delovno izkušnjo.