O-STA

Agitavit Solutions, Elan Inventa in Rokus Klett finalisti nagrade nemškega gospodarstva

Ljubljana, 29. marec 2017 - Strokovna žirija Nagrade nemškega gospodarstva je izbrala, da so finalisti za letošnjo nagrado IT podjetje Agitavit Solutions, proizvajalec športne opreme Elan Inventa in založba Rokus Klett. Prejemnik nagrade bo znan na slavnostni podelitvi 5. aprila ob zaključku Dneva slovensko-nemškega gospodarstva.

Nagrada nemškega gospodarstva, ki jo skupaj podeljujeta Slovensko-nemška gospodarska zbornica in Veleposlaništvo zvezne republike Nemčije v Sloveniji bo letos dobila petega prejemnika. Strokovna komisija, ki so jo sestavljali dr. Bernhard Hauer, vodja gospodarskega oddelka in namestnik veleposlanika ZR Nemčije v Sloveniji, Peter Frankl, direktor in odgovorni urednik Časnika Finance, Thomas Sichla, član poslovodstva RWE Ljubljana d.o.o. in Gertrud Rantzen, predsednica Slovensko-nemške gospodarske zbornice, je za finaliste nagrade nemškega gospodarstva določila podjetja Agitavit Solutions, Elan Inventa in Rokus Klett.

Predsednica Slovensko-nemške gospodarske zbornice Gertrud Rantzen je poudarila: "vsako leto prejmemo več kakovostnih prijav in tudi letos je žirija v prvem krogu imela težko delo izbrati finaliste, kljub temu pa je bila odločitev soglasna. Omenjena podjetja so prepričala s stopnjo digitalizacije, s svojo razvojno naravnanostjo, dobrimi HR rešitvami in aktivno prisotnostjo na nemškem trgu."

Prejemnik nagrade bo razglašen na slavnostni podelitvi, ki bo 5. aprila zvečer na Bledu v sklopu Dneva Slovensko-nemškega gospodarstva, ki bo letos ponudil zanimive predavatelje in okrogle mize na temo Smart Business Smart People.

Lanskoletni prejemnik nagrade družba odelo Slovenija in v njenem imenu direktor Davorin Dobočnik je povedal: "Naše podjetje že danes izvozi v Nemčijo skoraj vse, kar proizvedemo. Naše zadnje ali zavorne luči namreč vgrajujejo v avtomobile znamk BMW, Audi, Mercedes Benz, Porsche, Volkswagen in druge. Prepričani smo, da je žirija prepoznala našo usmerjenost v vitko proizvodnjo ter stalno posodabljanje in digitalizacijo proizvodnega procesa, saj smo prav v tem med boljšimi evropskimi dobavitelji. V razvoj procesov in proizvodnje bomo vlagali tudi vnaprej, ob ugodni davčni zakonodaji za investicije v raziskave in razvoj pa bomo uspeli privabiti še več kapitala in projektov. Nagrada je potrditev za dobro delo vseh naših 904 sodelavcev in več kot odlična spodbuda za še boljše delo v prihodnje."