O-STA

48 nemških podjetij išče nove dobavitelje

Ljubljana, Dortmund, 11. april 2017 - Izjemna priložnost za slovenska proizvodna podjetja, ki bodo lahko na B2B match-making dogodku sklenila posle s 48 nemškimi podjetji, večjimi dobavitelji avtomobilski in strojni industriji v Nemčiji.

Airbus Helicopters, Bosch Rexroth, Draexlmaier, Festo AG & Co.KG, Knauf Engineering GmbH, Kronert GmbH & Co KG, Leifheit AG in druga v okviru "Nabavne iniciative" na pobudo nemškega združenja zveznega združenja BME (nemško združenje za materialno gospodarstvo, nabavo in logistiko) iščejo nove dobavitelje in srednje in vzhodno-evropskih držav. Omenjeno združenje je zaradi velikega zadovoljstva s slovenskimi dobavitelji k partnerstvu že tretje leto zapored povabilo Slovensko-nemško gospodarsko zbornico.

V letošnjem letu med nemškimi podjetji prevladujejo predvsem avtomobilska industrija, predelava kovin in kovinskih izdelkov ter izdelkov iz umetnih in plastičnih mas, in industrija elektrotehnike in elektronike.

Prijave slovenskih podjetij do 24. aprila 2017 zbirajo na Slovensko-nemški gospodarski zbornici. Prijava je za slovenska podjetja brezplačna. Obrazec za prijavo je na voljo na spletni povezavi [slowenien.ahk.de]. Na tej podstrani je tudi gumb, ki vas pripelje do seznama vseh 48 nemških podjetij, ki so prijavljena na dogodek. Na dogodek bodo povabljena tista slovenska podjetja, ki jih bodo nemška podjetja prepoznala kot potencialne dobavitelje in partnerje. Preteklo leto je združenje BME na podoben dogodek povabila 21 slovenskih podjetij.

Predsednica slovensko-nemške zbornice Gertrud Rantzen je poudarila: "Najbolj zaželena so podjetja, ki se ukvarjajo s proizvodnjo kovinskih izdelkov ter izdelkov iz plastičnih mas in gume predvsem za avtomobilsko industrijo. Ponovno povabilo k sodelovanju pa zgolj potrjuje dejstvo, da so slovenski izdelki v Nemčiji zelo cenjeni."

Izjave udeležencev iz preteklega leta:

Vodja marketinga v skupini SIJ, Mario Ivankovič po srečanju povedal: "Nemčija je eden izmed glavnih trgov Skupine SIJ, naše vrhunsko jeklo pa se uporablja predvsem v nemški avtomobilski industriji in strojegradnji. Zato smo se v Skupini SIJ seveda z veseljem odzvali povabilu na dogodek AHK "Slovenski dobavitelj 2016" namenjenemu povezovanju slovenskih dobaviteljev in potencialnih kupcev iz Nemčije. Srečali smo se z 11 potencialnimi kupci, ki so bili zainteresirani za širok nabor produktov Skupine SIJ. Od mehansko obdelanih legiranih jekel za komponente v avtomobilski industriji do predobdelanih delov za izdelavo orodij, ki se uporabljajo za izsekovanje pločevine pri izdelavi karoserijskih delov avtomobilov in izpušnih sistemov. Z 10 podjetji smo se dogovorili za nadaljnje aktivnosti za potencialno sodelovanje, kar ocenjujemo kot uspešno. Tako sama iniciativa AHK, kot tudi organizacija srečanja za izvozno usmerjena podjetja, je v veliko pomoč pri vzpostavljanju stikov s potencialnimi kupci. V Skupini SIJ to iniciativo pozdravljamo, prihodnjih podobnih dogodkov pa se bomo z veseljem udeležili."

Podobno pravi tudi Branko Rokavec, marketinški direktor v podjetju SIliko in dodaja "na srečanju smo se sestali z vsemi partnerji, s katerimi smo imeli namen se sestati, skupno to pomeni 9 nemških podjetij, večjih dobaviteljev avtomobilski in strojni industriji. Nemška podjetja so zainteresirana predvsem za tesnila ter funkcijske in optične kose termoplastov. Želja po sodelovanju je prisotna na obeh straneh tako da bomo v naslednjih tednih usklajevali pogoje z našo ponudbo. Iz naslova samo tega srečanja si lahko obetamo od 200.000 do 400.000 prometa."

"Naše poslovanje je v 90% usmerjeno na tuje trge, zato smo bili že drugega vabila BME na poslovni dogodek zapored toliko bolj veseli. Iniciative, ki pridejo z nemške strani so odlične za nova poslovna partnerstva in tudi za vstop na nemški trg, saj je tako prvi korak že narejen. S poslovnega srečanja smo domov prišli polni optimizma saj si od podjetij, s katerimi smo bili na direktnih srečanjih obetamo v bodoče tudi realizacijo poslov." je dogajanje komentiral Miloš Petković, vodja strateške prodaje pri Skazi.

"Nemška podjetja so pomemben poslovni partner podjetja Podkrižnik d.o.o. Prav tako predstavljajo velik potencial za nadaljnjo rast in razvoj podjetja. V Dortmundu je bil s strani več podjetij, s katerimi smo se srečali, izražen velik interes za sodelovanje na področju pogonske tehnike in specialnih kovinskih in polimernih produktov. Dogodek ocenjujemo pozitivno, saj se lahko na podlagi prvega srečanja, rodi kakšen dober posel. Tega in temu podobnih dogodkov se bomo v primeru povabila tudi v nadaljnje z veseljem udeležili." je bil kratek Iztok Podkrižnik, direktor podjetja Podkrižnik.

Slovensko-nemška gospodarska zbornica slovenskim podjetjem na njihovi poslovni poti v nemčijo pomaga že vrsto let. V letošnjem letu so predvideli še nekaj podobnih aktivnosti. Več o omenjenem dogodku pa je na voljo na povezavi.