O-STA

13 Slovencev po posle z Nemci

Ljubljana, Beograd, 29. maj 2017 - Slovenska proizvodna podjetja se v sredo odpravljajo na poslovni dogodek v Beograd, kjer se bodo srečala z nemškimi podjetji, večjimi dobavitelji avtomobilski in strojni industriji.

Na nabavno iniciativo nemškega združenja zveznega združenja BME (nemško združenje za materialno gospodarstvo, nabavo in logistiko) in Slovensko-nemške gospodarske zbornice se je prijavilo več kot 40 slovenskih podjetij, a jih je skozi sito izbirnega postopka vabilo prejelo 20. 13 med njimi pa bo v Beograd na srečanja z nemškimi podjetji, med katerimi prevladujejo predvsem avtomobilska industrija, predelava kovin in kovinskih izdelkov ter izdelkov iz umetnih in plastičnih mas, in industrija elektrotehnike in elektronike tudi dejansko odšlo.

Airbus Helicopters, Draexlmaier, Festo AG & Co.KG, Stabilus GmbH, Leifheit AG, Knorr-Bremse Systeme, Eberspächer Exhaust Technology GmbH & Co KG, Ametek, GEZE GmbH in druga tako čakajo na Slovence, ki bodo s seboj odnesli ne le profile svojih podjetij temveč tudi prodajne kompetence, saj je pri direktnih stikih z nabavniki iz omenjenih podjetij potrebno biti "natančen, hiter in predvsem najti neko kemijo", poudarjajo slovenski izvozniki. Vsako izmed slovenskih podjetij, ki so se odločila za udeležbo na srečanju ima zagotovljenih najmanj 5 srečanj z nemškimi podjetni.

Predsednica slovensko-nemške zbornice Gertrud Rantzen je poudarila: "Slovenska podjetja so v Nemčiji prepoznana po svoji kakovosti in točnosti dobav. Prepričana sem, da bodo tudi tokrat uspešna in da bodo posli sklenjeni preko naše iniciative še bolj utrdili Nemčijo na položaju številka 1 v slovenski zunanji trgovini."

Kaj pa v Beogradu pričakujejo slovenska podjetja?

"Iz izkušenj vem, da so BME Initiative odlična priložnost, kjer se lahko predstaviš nabavnikom velikih podjetij. Do sedaj so nam udeležbe prinesle nove poslovne priložnosti in dobre rezultate. Organizatorjem zmeraj uspe pritegniti vedno nova podjetja, zato je udeležba zame na BME-ju obvezna", pravi Vesna Davidovič iz podjetja Cerjak d.o.o iz Leskovca pri Krškem.

"Iniciative, ki pridejo z nemške strani so odlične za nova poslovna partnerstva in za potencialni vstop na nemški trg, saj je tako prvi korak že narejen. Pričakujemo, da bomo s poslovnega srečanja prišli domov z obetavnimi novimi kontakti in poznanstvi, s katerimi si po direktnih srečanjih obetamo v bodoče tudi realizacijo poslov." je povedal Benjamin Nikl, direktor strateške prodaje pri Skazi.

Slovensko-nemška gospodarska zbornica slovenskim podjetjem na njihovi poslovni poti v nemčijo pomaga že vrsto let. V letošnjem letu so predvideli še nekaj podobnih aktivnosti. Več o omenjenem dogodku pa je na voljo na povezavi.